![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 143 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam na serwerze pliki w formacie, np. vk_123_987.pdf, gdzie zmieniają się oba ciągi cyfr. Chciałbym pobrać z bazy ciągi cyfr wg. określonych parametrów, zespolić je kolejno w nazwy plików (to potrafię) i teraz wyszukać te pliki na serwerze i np. skopiować je do osobnego katalogu celem eksportu na kompa (i tego nie potrafię). Oczywiście plików jest masa, posortować się tego nie da ani po nazwie ani dacie modyfikacji, bo nie dostanę kolejno tych wybranych, o które mi chodzi. Proszę o pomoc jak to zrobić. Ten post edytował maraska 4.04.2014, 11:28:02 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 223 Pomógł: 27 Dołączył: 16.04.2008 Skąd: Bakutilu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli dobrze Cię zrozumiałem to wystarczy przejechać katalog i porównać nazwy plików.
Tu masz jakiś mały przykład: http://coursesweb.net/php-mysql/directoryi...irectory-info_t |
|
|
-maraseka- |
![]()
|
Goście ![]() |
Uprzejmie dziekuję, ale to przedszkole więc pozwolę sobie zapytać tak:
Jak w php zapisać takie zapytanie pod linuxa: Znajdź w katalogu /var/ plik zawierający *123.pdf i zapisz ten plik z pełną nazwą tego pliku w katalogu /var/kopia/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 143 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Uprzejmie dziekuję, ale to przedszkole więc pozwolę sobie zapytać tak:
Jak w php zapisać takie zapytanie pod linuxa: Znajdź w katalogu /var/ plik zawierający w nazwie pliku *123.pdf i zapisz ten plik z pełną nazwą tego pliku w katalogu /var/kopia/ a dokładniej Znajdź w katalogu /var/ plik zawierający w nazwie pliku *$nazwa i zapisz ten plik z pełną nazwą tego pliku w katalogu /var/kopia/ Była po prostu zła składnia concatenation. Zamykam temat Ten post edytował maraska 5.04.2014, 22:54:48 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.04.2025 - 05:12 |