![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 328 Pomógł: 3 Dołączył: 10.07.2016 Skąd: UK-raine Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej, ho, and witalis!
Panie i Panowie, They, Them and ktokolwiek jeszcze tam co by nikogo nie urazic ... buduje w mojej laravelowej aplikacji wysylke przed google workspace z uzyciem OAuth2 do autentykacji ale napotkalem problem z ktorym do tej pory sobie nie poradzilem. Utworzylem aplikacje w Google, ustawilem scopes i wszystko dziala ale nie zwraca mi refresh tokena przy pierwszej autoryzacji. Przekopalem caly internet i wszystko co znalazlem to dodaj : $client->addScope("email"); $client->acccess_type("offline"); $client->addScope("profile"); $client->setApprovalPrompt('force'); co uczynilem nie zmieniilo to jednak niczego, wyrzucilem polaczenie z konta Google, wywlilem rekordy z bazy zeby na czysto zainicjowac ponownie autoryzacje, pobranie tokenow itd i nic, tak samo jak wczesniej dostaje token autoryzacyjny, emaila a refresh tokena jak nie bylo tak niema Macie jakies doswiadczenie w tej kwestii ? Podpowiedzcie jak zmusic Google zeby zwrocil refresh token U innych providerow nie mialem problemu, nawet Zoho,Yahoo, Outlook365 , microsoft dzialaja bez najmniejszych problemow a G..... nie chce wspolpracowac
Podpowiedzcie prosze Pozdrawiam phpamator Może zamiast używać GoogleCLienta lepiej użyć Socialite ? (moja aplikacja jest na Laravelu) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 21.12.2024 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wygląda na to, że problem z brakiem refresh tokena może wynikać z niewłaściwej konfiguracji aplikacji Google. Spróbuj zamiast ręcznego tworzenia klienta, użyć Laravel Socialite, który powinien załatwić sprawę lepiej. Upewnij się też, że scope?y w aplikacji Google są ustawione poprawnie ? np. openid, email, profile, https://www.googleapis.com/auth/gmail.send, https://www.googleapis.com/auth/gmail.readonly. Sprawdź też logi, co dokładnie zwraca Google podczas autoryzacji. Często refresh token nie jest zwracany, gdy aplikacja nie ma odpowiednich uprawnień. Może to pomoże! ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 328 Pomógł: 3 Dołączył: 10.07.2016 Skąd: UK-raine Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej, tak zrobiłem i pięknie działa, teraz mam problem z Zoho,
Ale nie widzę, żeby Zoho był obsługiwany przez Socialite, też nie zwraca tokenów szukam dalej Google już śmiga, problem był zupełnie gdzies indziej (znaczy Google CLient był także ale zamieszałem z clallback uri's miałem w 2 miejscach odwołanie do tego samego ale w zupełnie innym flow) Dzięki Brak czytelne i jasnej dokumentacji to chyba największa bolączka. Właśnie rozpykałem Zoho ale muszę powiedzieć, że takiech niejasności chyba w żadnym z dotychczasowych API nie widziałem .... co Chindusy to Chindusy ... ... ważne że w końcu działa |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.04.2025 - 06:36 |