![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 15.05.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć! Witajcie serdecznie!
Muszę na szybkości podpiąć PayU na prostą stronę internetową osadzoną w zwykłym html'u. Wygląda to tak, że na stronie możemy zakupić 3 różne produkty produkty, dla każdego wybrać ilość sztuk i zapłacić za całość zamówienia poprzez system typu PayU. Pobrałem sobie OpenPayU - https://github.com/PayU/openpayu_php z myślą, że pójdzie to nieco szybciej, ale od wczoraj nadal sobie nie poradziłem z problemem. Mam duże braki w PHPie, a właściwie to nie za abrdzo się na nim znam, dlatego ciężko mi coś sensownego wymyślić. Strona formularza wygląda w ten sposób - https://github.com/PayU/openpayu_php/blob/m...r/OrderForm.php Osadzona tabela zawiera wpisane już defaultowe wartości poszczególnych elementów, a potem tworzy formularz na ich podstawie. Moje pytanie jest następujące. W jaki sposób powinienem modyfikować wartości poszczególnych elementów formularza/tabeli w php? Modyfikacja wartości value, po wygenerowaniu formularza nic nie daje, gdyż wtedy nie zgadza się podpis transakcji. Wychodzę z założenia, że w takim wypadku trzeba je zmienić przed wygenerowanie, ale nie wiem jak się za to zabrać. Dzięki! Pozdrawiam! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najpierw wybór produktu i ilość, a kolejnym krokiem jest stworzenie przycisku płatności. W drugim kroku nie ma już możliwości edycji.
Inną opcją jest ajax czyli wszystko jest na jednej stronie i zmiana produktu bądź ilości powoduje aktualizacje danych przycisku płatności, jednak to już poziom wyżej. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 15.05.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak własnie myślałem i prbowałem rozwiązać. Natomiast w jaki najprostszy sposób przekazać informacje o produkcie i ilości z formularza do tabeli w phpie?
Z ajax'em też się już bawiłem, bo początkowo chciałem to zrobić na jednej stronie, ale nteż nie wychodziło i odpuściłem na rzecz jak najprostszego rozwiązania przynajmniej chwilowo. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może to być na jednej stronie bez AJAXa.
Po prostu. [WYBÓR PRODUKTU] [ILOŚĆ] [SUBMIT] Po submit odczytujesz dane i tworzysz przycisk na tej samej stronie. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Logika w tym wypadku jest stosunkowo prosta, natomiast nie wiem jak rozwiązać to od strony technicznej. Poniżej wkleiłem kod strony. W jaki sposób mogę uaktualnić wartości tabeli $order, a w jaki dopiero później wygenerować przycisk funkcją $rsp = OpenPayU_Order::hostedOrderForm($order); ? Podejrzewam, że tylko dzięki AJAX'owi da się to zrobić, ale nie jestem pewien.
|
|
|
![]()
|
|
Nie trzeba AJAX. Po wysłaniu formularza część danych podmieniasz (wcześniej oczywiście je walidując) na te wpisane w formularzu.
Np. ilość:
Przyjmując, że w formularzu zamówienia masz pole:
Ten post edytował markonix 17.05.2015, 14:29:25 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 4.05.2025 - 05:53 |