![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 0 Dołączył: 1.02.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, serdecznie mam zakupione konto w systemie PayU i korzystam z typu płatności Classic API. Moja strona to autorski sklep, gdzie będzie maksymalnie 10 produktów do kupna stąd też nie dodawałem sklepu gotowego. Formularz zgłoszenia zamówienia oraz przelew na konto działa bez problemu, lecz rzeczą, której nie jestem w stanie przeskoczyć to zawartość pliku raporty. Mam na serwerze plik, który został podany w PayU w adresie raportów.
Nie wiem co ja mam tam kompletnie wpisać wiem, że jest dokumentacja PayU oraz rozmawiałem z ich pomocą techniczną i nadal nic nie jestem w stanie po prostu tego przeskoczyć nie wiem co mam tam uzupełnić. Oni mi coś mówili, że metodą POST mam im zwrócić wartość „OK” oraz ze zwróconej zmiennej session_id mam wyliczyć sig dodając również post_id ts oraz key1 konta, które zostało założone w serwisie. Później zaś mam jakąś metodą Payment/get wysłać im tego sig'a oraz dopytać o dane zamówienia jego status. Chciałbym otrzymać gotowe rozwiązanie, gdyż moja cierpliwość do tego się już skończyła. A, więc chcę to wysłanie OK wraz z wyliczonym sigiem+ pobranie od nich statusu zamówienia, aby było ukazane jaki status ma zamówienie. Jeśli status równa się 99 (zakończone) skrypt może wykonać Update na mojej stronie osobie, która zakupi dany produkt. Więc pobranie statusu dla zakończonego wraz z danymi jak id sesji czy koszt zamówienia. Teraz pytanie czy jest ktokolwiek w stanie mi w tym pomóc? Chodzi mi o pomoc wysłania gotowego rozwiązania abym mógł sobie tylko gotowe dane wprowadzić. Obecnie mam taki plik w raportach
A treść raportu z PayU ukazuje mi taki błąd : " code (OK): 200, Response (ERROR): "<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?> <response> <status>ERROR</status> <error> <nr>103</nr> <message>Kod błędu: 103</message> </error> </response>OK" " Jak mam poprawnie wyliczyć ten numer sig? Bo bład 103 wzkasuje na jego złe przesłanie. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 821 Pomógł: 111 Dołączył: 11.09.2006 Skąd: Biała Podlaska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 0 Dołączył: 1.02.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jeśli bym się miał pomęczyć to jak by to mogło wyglądać
![]() Wiem sprawdzałem tą dokumentację co mi właśnie przesłałęś i który skrypt z niej odpowiada tym raportom o które mi chodzi konkretnie ![]() Mam ważne pytanie już opanowałem w sumie to wysyłanie danych ![]()
I mam pytanie jeśli mi to PayU zwróci jak mam odczytać danę do zmiennej php bym mógł odczytać trans->status ? Czytałem pobraniu danych z xml do php, ale tam było operowane na jakimś już gotowym pliku a ja miał bym to pobrac z kodu więc skad mam to pobrac obecnie mam taki kod jak go zmodyfikować?
Tylko tak jak mówiłem tutaj pobiera mi dane z pliku dane.xml a ja w przypadku otrzymania danych od Pay jak to mam odczytać? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 556 Pomógł: 6314 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Przegladanie sekcji "powiazane" w manualu naprawde nie boli.
http://php.net/manual/en/function.simplexml-load-string.php -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Okej np to wyglada spoko już z manuala
Gdyż tutaj pobiera dane z $string, a ja nie wiem jak mi to osadzi w kodzie PayU :/ -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 556 Pomógł: 6314 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
No przeciez to co ci zwraca PayU to masz w jakiejs zmiennej, no nie?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Mhm tylko, że w jakiej nie orientujesz się bo w dokumentacji tego niestety nie znalazłem.
Oraz mam kolejny problem w sumie PayU prosi mnie o przesłanie metodą Payment/get danych jak sig, pos_id, ts, key1 czy taka forma jest prawidłowa i co robię nie tak gdyż mi raport płatności wyrzuca błąd 103 jak by był źle skonstruowany podpis.
Co jest w tym kodzie nie tak? W obecnej chwili skrypt raportów mam taki http://wklej.org/id/3080890/ A w historii raportów po stronie PayU mam taki błąd : Cytat code (OK): 200, Response (OK): "OK<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?> <response> <status>ERROR</status> <error> <nr>103</nr> <message>Kod błędu: 103</message> </error> </response><br /> <b>Warning</b>: simplexml_load_file(): I/O warning : failed to load external e" Co źle robię w skrypcie? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Blad 103 mowi o zlym sig. Jak wyliczac sig masz napisane tu
http://developers.payu.com/en/classic_api....ning_parameters Byc moze go zle wyliczasz -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Wybłagałem PayU O gotowy kod to pluje błedami ... 52 linijka a w raportach taki błąd :
Cytat code (OK): 200, Response (ERROR): "<br /> <b>Parse error</b>: syntax error, unexpected ''Content-Length: '' (T_CONSTANT_ENCAPSED_STRING) in <b>/raporty.php</b> on line <b>52</b><br /> " Co jest nie tak w tej linijce jak to naprawić?
Ten post edytował programistaarek 7.04.2017, 18:09:02 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
brakuje .
|
|
|
![]()
|
|
W którym miejscu dokładnie?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz błąd to szukaj w jego okolicy
|
|
|
![]()
|
|
Proszę abyś pokazał gdzie bo tak to bładzę :/
Teraz mam problem inny a mianowicie nie dodaje mi rekordów do bazy danych :/ W raportach na PayU pisze, że nie dodało mi rekordu do bazy. Co jest tego przyczyną? Nie dodaje mi nowej informacji do "raport".
Temat do zamknięcia już ogarnąłem! Dzięki nospor, Pyton_000, oraz Viking na priv za pomoc ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.04.2025 - 07:43 |