![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-xeros- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam,
Mam na serwerze np. jakis_plik.zip i chcialbym np sprawdzic ile ten plik zajmuje miejsca np. w mb? Jest jakas komenda ktora mi to sprawdzi ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 592 Pomógł: 62 Dołączył: 3.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- :]
|
|
|
-xeros- |
![]()
|
Goście ![]() |
znalazlem: filesize
ale jak stosuje kod:
Część wielkości plików wyświetla się prawidłowo a przy niektórych jest błąd: Warning: filesize() [function.filesize]: stat failed for images.jpeg in ... czy to od czegoś zależy ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 159 Pomógł: 6 Dołączył: 2.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
filesize" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual i zobacz tam pierwszy komentarz.
-------------------- |
|
|
-xeros- |
![]()
|
Goście ![]() |
można to jakoś obejść ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 085 Pomógł: 231 Dołączył: 12.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://pl.php.net/manual/pl/function.stat.php
Spróbuj może tego, co prawda nie jest to jakoś szczególnie poprawne, ale możesz się posiłkować funkcją is_writable, w przypadku true użyjesz filesize, w przypadku false stat. Może zadziała. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 5.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Pozwoliłem sobie napisać kod wyświetlający rozmiar pliku :
Powyższy kod powinien zwrócić coś podobnego to tego: Kod nazwa.txt: 2458072 bajtów nazwa.txt: 2,458,072,00 bajtów nazwa.txt: 2.3442001342773 megabajtów nazwa.txt: 2.34 megabajty Mam nadzieje że kiedy komuś się on przyda ![]() Ten post edytował Adamo_0 7.08.2008, 12:35:45 -------------------- Ty też się kiedyś uczyłeś...
|
|
|
-xeros- |
![]()
|
Goście ![]() |
Adamo_0 thx za kod ale i tam mam te same błędy które były wcześniej... wina chyba leży po stronie php 5
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 159 Pomógł: 6 Dołączył: 2.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W php zawsze moższ skorzytsać z class.directoryiterator" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual i funkcji getSize. Na google znajdziesz trochę informacji jak to zastosować.
Ten post edytował Siner 7.08.2008, 18:51:08 -------------------- |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 15.08.2008 Skąd: Tetaumatawhakatangihangak oauaotamateaurehaeaturipu kapihimaungahoronukupokai whenuaakitanarahu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co trzeba zrobić, aby dane kilku plików były wyświetlane na jednej stronie za pomocą ostatniego przykładu?
Bardzo proszę o pomoc bo potrzebuję tego skryptu... Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 415 Pomógł: 46 Dołączył: 26.05.2007 Skąd: Sandomierz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zrobić to w pętli dla kilku plików?
pliki możesz dać do tablicy ... i zrobić następnie pętle:
Mozliwe ze są błedy, ale raczej powinno dzialać ... -------------------- Grzegorz 'Decha' Polek »
º http://grzegorzpolek.com º http://www.facebook.com/grzegorz.polek º http://www.lastfm.pl/user/Dechaa ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 15.08.2008 Skąd: Tetaumatawhakatangihangak oauaotamateaurehaeaturipu kapihimaungahoronukupokai whenuaakitanarahu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobiłem wszystko tak:
I wyświetla mi się tylko to: Cytat : 0 megabajty : 0 megabajty : 0 megabajty : 0 megabajty : 0 megabajty : 0 megabajty : 0 megabajty Proszę o pomoc... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 5 Dołączył: 28.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po zerowe -- skonfiguruj PHP tak jak trzeba (E_ALL | E_STRICT itd.) pozwoli wyjaśnić wiele błędów...
Po pierwsze zamiast $filename daj $file. A czy te pliki są na tyle duże, aby mieściły się w przyjętej przez Ciebie dokładności w round($size_mb,2);? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.07.2025 - 05:59 |