![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 2.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki Fragment kodu od linii 9:
print “Nazwa serwera:”.$shoutcast->showValue(‘SERVERTITLE’)).”<br>”; print “Ilość słuchaczy:”.$shoutcast->showValue(‘CURRENTLISTENERS’)).”<br>”; print “Limit słuchaczy:”.$shoutcast->showValue(‘MAXLISTENERS’)).”<br>”; print “Rekord słuchaczy:”.$shoutcast->showValue(‘PEAKLISTENERS’)).”<br>”; print “Rodzaj serwera:”.$shoutcast->showValue(‘SERVERGENRE’)).”<br>”; print “URL serwera:”.$shoutcast->showValue(‘SERVERURL’)).”<br>”; print “Nazwa piosenki:”.$shoutcast->showValue(‘SONGTITLE’)).”<br>”; print “Jakość nadawania:”.$shoutcast->showValue(‘BITRATE’)).”<br>”; print “IRC:”.$shoutcast->showValue(‘IRC’)).”<br>”; print “AIM:”.$shoutcast->showValue(‘AIM’)).”<br>”; print “ICQ:”.$shoutcast->showValue(‘ICQ’)).”<br>”; Po wejściu na stronę wyskakuj taki komunikat: Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in /www/zzl.org/k/n/i/knight-game/htdocs/statystyki1.php on line 9 Nie interesuj sie za bardzo php, ale ten skrypt potrzebny mi jest do statystyk radia internetowego. Prosze o Pomoc! Ten post edytował ayeo 7.08.2008, 00:19:22
Powód edycji: dodanie taga :/
-------------------- Kod <? echo "Uczę się PHP. Jestem Początkującym :) "; ?> 41% IIIIIIIII - PHP dla Zielonych. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 32 Dołączył: 14.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prawdopodobnie masz złe cudzysłowy - te normalne są pionowe, a te co wkleiłeś są ukośne (skrzywione nieco w lewo i w prawo). Skasuj wszystkie i wstaw jeszcze raz.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 555 Pomógł: 84 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Małopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z tego fragmentu wygląda na to, że źle jest to, że używasz podwójnych nawiasów na końcu:
np. print “Nazwa serwera:”.$shoutcast->showValue(‘SERVERTITLE’)).”<br>”; powinno byc print “Nazwa serwera:”.$shoutcast->showValue(‘SERVERTITLE’).”<br>” I pozmieniaj te dziwne nawiasy “ na " Ten post edytował Skie 6.08.2008, 20:10:22 -------------------- Wieloprocesowość i wielowątkowość w PHP, poznaj Kraken PHP!
Serwer HTTP i WebSocket w PHP | Promise/A+ Strona Domowa | Elradia MMORPG FireFox: make the web better. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 14:27 |