![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam kilka pytań dotyczących programowania obiektowego w php. Staram się napisać stronkę za pomocą oo ale niestety moja przygoda z oo się dopiero zaczyna więc nie wiem jak powinny wyglądać poszczególne class'y. Mój serwis ma logowanie, dodawanie artykułów, edytowanie artykułów, rejestrację, kontroler sesji, odzyskaj hasło, zmiana danych w profilu. Na razie tyle, nie wiem jak połączyć owe funkcje w class'y tz czy dodawanie i usuwanie/zmiana artykułów ma być jedną klasą... Moim zdaniem powinno wglądać to tak (każda linia to jedna class'a): -class'a która składa wszystko do kupy -logowanie, kontrola sesji -rejestracja -odzyskiwanie hasła -zmiana danych w profilu -dodawanie, edytowanie, usuwanie artykułów Proszę o poprawienie mojego pomysłu bo chyba lekko przesadziłem z dzieleniem tego na elementy?? -------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
Githube Usługi spawalnicze i monterskie | Park linowy Lublin i Okunince |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:41 |