![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 17.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów.
Na witrynie mam div z tabelką generowaną za pośrednictwem pętli korzystającej z bazy danych. Chciałbym, aby po kliknięciu w jakiś link div ten przeładował się a dane ponownie zostały pobrane i wyświetlone. Czy mogę to zrobić w jQuery i jak nazywa się ewentualna ajaksowa funkcja, pozwalająca na taki myk? ![]() Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 230 Pomógł: 36 Dołączył: 31.03.2006 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A to dokumentacji nie ma?
Ajax -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 17.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak. W dokumentacji mowa m.in. o ładowaniu całego dokumentu, natomiast nie ma chyba funkcji do przeładowania obiektu. W prototype.js jest coś takiego, lecz w jQuery nie widzę, dlatego pytam.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Coś kiepsko szukałeś - load.
-------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]()
|
|
Dziękuję, tego właśnie potrzebowałem. Dla wszystkich poszukiwaczy rozwiązania, którzy kiedyś trafią tu z google, piszę poniżej 2 praktyczne przykłady.
Ładowanie pliku php/html do diva - jQuery: Kod $("#idDiva").load("sciezka/do/pliku.php"); Cykliczne ładowanie pliku php/html do diva, co 5000 milisekund (x milisekund pomnożone przez 1000 daje ilość sekund, czyli w tym przykładzie plik ładujemy cyklicznie, co 5 s.) - jQuery: Kod window.setInterval(function(){$("#idDiva").load("sciezka/do/pliku.php");},5000); idDiva - ID nadane naszej warstwie ("pudełku" DIV), do którego chcemy ładować plik sciezka/do/pliku.php - bezwzględna lub względna ścieżka do naszego pliku, który chcemy ładować Ten post edytował Insert 7.08.2008, 08:03:16 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 00:19 |