![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 31.12.2006 Skąd: Warszawka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Opracowuję sobie BBcode na stronę. Wszystko robię przy pomocy funkcji preg_replace() i tak doszedłem do znacznika [ code ][/ code ]. Postanowiłem, że kod będę wyświetlał przy pomocy listy numerowanej <ol></ol>, każdą linijkę oddzielnie pomiędzy <li><code>, a </code></li>. Przy tym ostatnim pojawił się problem, gdyż nijak nie mogę zastosować na atomie (zwracanym wewnątrz funkcji preg_replace()) instrukcji listowania, która zamienia każdy wiersz na <li><code>{zawartość}</code></li>.
Ten post edytował Hubson 5.08.2008, 22:18:44 -------------------- Prison Break - Skazany na śmierć
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 697 Pomógł: 47 Dołączył: 19.12.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Warsztat: Kubuntu, PhpStorm, Opera
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 31.12.2006 Skąd: Warszawka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiem. Prezentuję jedynie fragment kodu.
Odnośnie podanej przez Ciebie funkcji - słyszałem o niej, ale nie umiem z niej skorzystać, jeżeli mógłbyś mnie poinstruować byłbym niemal dozgonnie wdzięczny ![]() Ten post edytował Hubson 5.08.2008, 22:30:43 -------------------- Prison Break - Skazany na śmierć
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 697 Pomógł: 47 Dołączył: 19.12.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Preg_replace_callback nie podmienia sam paramerow a zwraca wyszukane rzeczy do innej funkcji, Ta juz dezyduje co ze znalezionymi rzeczami robić
![]() Przyklad(pisany z glowy), moga byc jakies literowki
Ten post edytował SHiP 5.08.2008, 22:47:44 -------------------- Warsztat: Kubuntu, PhpStorm, Opera
|
|
|
![]()
|
|
OK, ale jak teraz skorzystać z wyników, które są print_r'owane przez funkcję moja()?
-------------------- Prison Break - Skazany na śmierć
|
|
|
![]()
|
|
Zwracasz co Ci trzeba po przez return i dziala
![]() -------------------- Warsztat: Kubuntu, PhpStorm, Opera
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 14:56 |