![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 5.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej... właśnie poznaję zagadnienie klas i programowania obiektowego.
Nie wszystko jest jeszcze dla mnie jasne, ale oto moje pierwsze dzieło... klasa generująca title i keywords w meta tagach. Skrytykujcie błędy i dajcie wskazówki, rady jak ją usprawnić. Kod class MetaInfo{ function title(){ $id = $_GET['id']; $wynik = mysql_query("SELECT nazwa, miasto, typ, woj FROM kwatery WHERE kwatery.id='$id' limit 1;")or die (mysql_error()); list ($nazwa,$miasto,$typ,$woj) = mysql_fetch_row($wynik); return $nazwa.', '.$typ.', noclegi '.$miasto.', woj. '.$woj; } function keywords(){ $id = $_GET['id']; $wynik = mysql_query("SELECT nazwa, miasto, typ, woj FROM kwatery WHERE kwatery.id='$id' limit 1;")or die (mysql_error()); list ($nazwa,$miasto,$typ,$woj) = mysql_fetch_row($wynik); return 'dobre kwatery, dobrekwatery, noclegi, '.$typ.', noclegi '.$miasto.', '.$miasto.', '.$woj; } } Nie wiem jak pozbyć się powtórzeń w obu funkcjach... można to zrobić przed funkcjami, tak by zmienne miały charakter globalny? Z góry, wielkie dzięki, pozdrawiam. Ten post edytował rapkar 5.08.2008, 21:29:59 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 19:40 |