![]() |
![]() |
-ulo- |
![]()
|
Goście ![]() |
Jaki napisać kod żeby uniemożliwić dostępu dla niezarejestrowanych użytkowników do niektórych podstron??
Przeczytałem już wiele kursów i wiem tylko jak wysłać do użytkownika ciasteczka z niewielką inf. I mam zapisany na dysku kod: Pojawia się tabela w której piszemy swoje imię a później piszę następującą wiadomość: Witaj (Imię) Wiem jak zrobić rejestrację,znam HTML,podstawy PHP,podstawy JavaScript,MySQL (zapytania) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 32 Dołączył: 14.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z ciasteczkami nie musisz się bawić osobiście - lepiej poczytaj o sesjach w PHP. Całość możesz zaś zrobić w ten sposób:
- po pomyślniej autoryzacji użytkownika zapisujesz w sesji że jest on zalogowany; - na stronie którą chcesz zabezpieczyć na początku sprawdzasz w zmiennych sesji czy użytkownik jest zalogowany - jeżeli nie to wyświetlasz mu komunikat o braku dostępu i/lub przekierowujesz do formularza logowania (lub go wyświetlasz). -------------------- |
|
|
-ulo- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
CYTAT:
- na stronie którą chcesz zabezpieczyć na początku sprawdzasz w zmiennych sesji czy użytkownik jest zalogowany - jeżeli nie to wyświetlasz mu komunikat o braku dostępu i/lub przekierowujesz do formularza logowania (lub go wyświetlasz). A może jakiś kod bo nie za bardzo rozumiem ciasteczka cookies |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 657 Pomógł: 125 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A może jakiś kod bo nie za bardzo rozumiem ciasteczka cookies Czytaj uważnie ![]() Ten post edytował radex_p 6.08.2008, 09:10:24 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 04:19 |