Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [PHP][MYSQL]Uniemożliwienie dostępu do podstrony
-ulo-

Goście

Jaki napisać kod żeby uniemożliwić dostępu dla niezarejestrowanych użytkowników do niektórych podstron??
Przeczytałem już wiele kursów i wiem tylko jak wysłać do użytkownika ciasteczka z niewielką inf.
I mam zapisany na dysku kod:

Pojawia się tabela w której piszemy swoje imię a później piszę następującą wiadomość: Witaj (Imię)

Wiem jak zrobić rejestrację,znam HTML,podstawy PHP,podstawy JavaScript,MySQL (zapytania)
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 3)
SirZooro

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Z ciasteczkami nie musisz się bawić osobiście - lepiej poczytaj o sesjach w PHP. Całość możesz zaś zrobić w ten sposób:
- po pomyślniej autoryzacji użytkownika zapisujesz w sesji że jest on zalogowany;
- na stronie którą chcesz zabezpieczyć na początku sprawdzasz w zmiennych sesji czy użytkownik jest zalogowany - jeżeli nie to wyświetlasz mu komunikat o braku dostępu i/lub przekierowujesz do formularza logowania (lub go wyświetlasz).

--------------------
+Quote Post
-ulo-

Goście

CYTAT:
- na stronie którą chcesz zabezpieczyć na początku sprawdzasz w zmiennych sesji czy użytkownik jest zalogowany - jeżeli nie to wyświetlasz mu komunikat o braku dostępu i/lub przekierowujesz do formularza logowania (lub go wyświetlasz).

A może jakiś kod bo nie za bardzo rozumiem ciasteczka cookies
+Quote Post
.radex

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Cytat(ulo @ 6.08.2008, 09:52:41 ) *
A może jakiś kod bo nie za bardzo rozumiem ciasteczka cookies

Czytaj uważnie winksmiley.jpg "Z ciasteczkami nie musisz się bawić osobiście - lepiej poczytaj o sesjach w PHP."

Ten post edytował radex_p 6.08.2008, 09:10:24

--------------------
blog | Tadam — minutnik do Pomodoro na Maka :)
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 21.08.2025 - 04:19