![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 1 Dołączył: 27.12.2003 Skąd: z łodzi Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Słaby jestem w wyrażeniach regularnych i potrzebuje pomocy. Mianowicie chce aby z tekstu wywalił mi wszystkie znaczniki HTML javy itp ALE chce żeby zostawił same <br />. mam taki skrypt z php.net:
Ale ten usuwa wszystko chce aby zostawił tylko "<br />" Ten post edytował damians 5.08.2008, 17:51:09 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 300 Pomógł: 32 Dołączył: 31.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://www.php.net/strip-tags - nie odkrywaj koła na nowo
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 1 Dołączył: 27.12.2003 Skąd: z łodzi Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ehhh ale stip_tags usuwami mi także zawartość miedzy np: <b> <div> itd ... Właśnie tam znalazłem tą funkcję.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 32 Dołączył: 14.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Do strip_tags() możesz jako drugi parametr podać listę znaczników które mają pozostać - przykład masz w manualu do PHP.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Ehhhh ja wiem o tym. Dobra poradziłem sobie w inny sposób. a strip_tags mi nie pomaga
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 15 Dołączył: 29.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zamiast metody rakiety i antyrakiety
![]() pattern: Cytat <.+?> znajdzie nam wszystkie tagi (metoda leniwej kropki wg. http://www.grabun.com/wyrazenia-regularne/zachlannosc/) pattern: Cytat <br\s?/?> dopasuje: <br[spacja][slash]> (wyrażenia w nawiasach nie muszą wystąpić gwarantuje to pytajnik) teraz chcemy żeby najpierw szukał brejków a potem innych tagów i mamy: Cytat (<br\s?/?>|<.+?>) na koniec chcemy zebrać brejki do zmiennej, żeby ... zastąpić je nimi samymi ![]() końcowy skrypt podmiany
ta metoda możemy wyciąć wszystkie tagi poza wybranymi ... tak, można to poszerzyć ale to już dłuższa pogadanka |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 14:49 |