![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 13 Dołączył: 15.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam dawno mnie na forum nie było ale może się to teraz zmieni
![]() mam obecnie następujący problem a mianowicie chcę użyć edytora TinyMCE i upload zdjęć z ich obróbka automatyczną a to scenariusz jaki chcę wykonać 1. klik na ikonkę dodawania zdjęcia 2. otwiera się nowe okienko z formularzem do dodawania zdjęcia standardowo jest aby wprowadzić adres zdjęcia a ja chcę aby można było dodać zdjęcie i aby link się sam automatycznie wpisał dodałem nowy buttonik obok aby wyskoczyło nowe okienko i w nim sobie spokojnie dodaje zdjęcie w tle się ono skaluje i co tam chce i teraz jak z tego nowo otwartego okienka przekazać do formularzyka dodawania zdjęcia jego adres który znam nowe okienko otwieram przez api TinyMCE Kod onclick="tinyMCE.activeEditor.windowManager.open({ url : 'image.php', width : 320, height : 240 }, { custom_param : 1 });" spoko ładnie działa ale API nie ma lub ja nie znalazłem na wiki nic co by mi pomogło z Window.Opener chyba zę się jakoś da dodać coś takiego ale jak za pomocą najlepiej api wynik operacji z powrotem przekazać ![]() zewnętrzne skrypty raczej odpadają ( wymaganie klienta ) -------------------- Everything should be made as simple as possible, but not simpler. - A.Eainstein
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 19:19 |