![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 1 Dołączył: 3.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1.
co nie tak jest w tym zapytaniu:
2. Jak w formularzu zrobić, aby dane przesylane z text area, tam gdzie są entery wstawialo <br> ? 3. mam zmienną decimal(7,3) w MYSQL i gdy ją ustawiam tak:
to gdy wpisze powiedzmy 3.2 dodaje się 3.000 -------------------- ![]() Dziękuję wszystkim za pomoc w PHP :) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 1 Dołączył: 9.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ad. 2 - funkcja nl2br()
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 159 Pomógł: 6 Dołączył: 2.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. A gdzie w zapytaniu masz warunek WHERE?
3. http://dev.mysql.com/doc/refman/5.1/en/pre...al-changes.html - może ten link Ci pomoże. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
3. Pewnie zamiast 3.2 wpisujesz 3,2 (przecinek zamiast kropki) i stąd te rozbieżności.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 1 Dołączył: 3.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
2. nl2br użyć tak ?:
3. Ale ludzie mi wpisują 3,2 ;s nie da się tego jakoś zmienić przy pobieraniu? dodam, że mam inne decimale i pisze np. 35,3 i działa -------------------- ![]() Dziękuję wszystkim za pomoc w PHP :) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 085 Pomógł: 231 Dołączył: 12.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wystarczy użyć str_replace i zamieniać przecinek na kropkę.
Ja tak robię pisząc aplikacje dla klientów, z tego względu że są przyzwyczajeni do tego przecinka, choćby z racji klawiatury numerycznej. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 1 Dołączył: 9.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat 1. A gdzie w zapytaniu masz warunek WHERE? W UPDATE nie musi być WHERE, jest on opcjonalny - MySQL Manual . |
|
|
![]()
|
|
zapytanie nawet z WHERE nie działa!
-------------------- ![]() Dziękuję wszystkim za pomoc w PHP :) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 171 Pomógł: 32 Dołączył: 5.08.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
do adminów: Z góry przepraszam jeśli coś pomyliłem bbcode
AD2 : Wstawiasz textarea normalnie Kod <textarea name = 'notka2' rows = 6 cols = 80 style = "border:1px solid #000; background:#eee;"></textarea> a przed wysłaniem do bazy przypisujesz do zmiennej to: Kod $str = $_POST['notka2']; $str = str_replace("\r\n",'<br />',$str); i później : Kod $sql_dodaj = "INSERT INTO [tabela] (tekst) VALUES ('" . $str . "')"; mysql_query($sql_dodaj); Pozdrawiam Mariusz -------------------- ---------------------------
"Jeżeli trzeci dzień z rzędu nie chce Ci się pracować tzn że dziś jest ŚRODA ! Algorytmy , Programowanie , Tworzenie WWW - SPRAWDŹ |
|
|
![]()
|
|
Omg... teraz wstawiasz do bazy.. przeczytaj topic, musze zaktualizować dane! i pytam się co jest źle w tamtym zapytaniu
|
|
![]()
|
|
Kayy, w tabeli moto co jest PRIMARY KEY
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 171 Pomógł: 32 Dołączył: 5.08.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
omg - TO JEST SPOSÓB na wstawianie <BR> do textboxa a nie ad1:
zamiast INSERT --> dajesz UPDATE i wstawiasz tą zmienną którą Ci podałem i wtedy masz kod w bazie z <br> tylko musisz ustawić sobie format danych na text bo inaczej każda <br> będzie Ci wstawiała tyle znaków ile wynosi długość textboxa. SQL jeszcze nie analizowałem co tam może być źle (w pracy jestem ![]() -------------------- ---------------------------
"Jeżeli trzeci dzień z rzędu nie chce Ci się pracować tzn że dziś jest ŚRODA ! Algorytmy , Programowanie , Tworzenie WWW - SPRAWDŹ |
|
|
![]()
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 10:43 |