![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 1 Dołączył: 3.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Więc tak:
mam taką małą baze danych rzeczy usera i do tego w oddzielnej tabeli mam ich fotki... mam tak: Nazwa rzeczy Opis rzeczy Numer rzeczy Właściciel rzeczy Zdjęcie: 2 zdjęcia... I właśnie problem jest z tymi zdjęciami... mam napisane takie zapytanie:
(tabela photos, a ids to nick usera ktory wystawil zdjecia) A potem tak przeszukuje jej dane:
Problem w tym, że gdy tak zrobie, to wyświetli mi pod fotką dwa zdjęcia danego usera, ponieważ, szukam wszystkich fotek usera... A ja chce wyświetlić je tak, że każda rzecz ma swoją fotkę.. Próbowałem z LIMIT 1 ale nie o to chodzi... Z góry dzięki za pomoc! -------------------- ![]() Dziękuję wszystkim za pomoc w PHP :) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 274 Pomógł: 35 Dołączył: 18.07.2008 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmień w tabeli photos. Nie trzymaj id usera tylko id rzeczy i wtedy nie bedzie tego problemu będą tylko fotki danych rzeczy i jeśli dana rzecz ma więcej fotek wystarczy użyć limit.
-------------------- "Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota,
choć nie jestem pewien co do tej pierwszej." Albert Einstein Wirtualny Rynek Predykcyjny |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 1 Dołączył: 3.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
KURCZE! na początku właśnie tak myślałem, potem sobie 1dniową przerwe zrobiłem i sobie pomyslalem : po co mi tu qwa int... ehh dzięki
Działa jak natura chciała -------------------- ![]() Dziękuję wszystkim za pomoc w PHP :) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 05:05 |