![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-ksersiński- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam. Tworzyłem własną stronę na komputerze z najnowszymi wersjami przeglądarek Mozilla & IE. Robiłem to na localhoscie przez WebServa. Strona wyglądała wtedy dobrze, nic się nie sypało, a gdy wrzuciłem ją na konto www wyglada tak:
http://www.tibiatool.pl/beta/ Czy ktoś może mi powiedzieć z czego to wynika? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 1 Dołączył: 19.04.2004 Skąd: Bytom Odrz. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
powrzucaj kody, dlaczego innym każesz grzebać i szukać!
|
|
|
-ksersiński- |
![]()
|
Goście ![]() |
ARKUSZ CSS:
|
|
|
-ksersiński- |
![]()
|
Goście ![]() |
KOD STRONY:
|
|
|
-ksersiński- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 3.06.2007 Skąd: bdg Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Siemanko,
kod twojej strony, zarówno HTML i CSS jest w opłakanym stanie dlatego masz z nią takie problemy. W kilku miejscach masz niepozamykane tagi DIV, nazewnictwo klas jest mało zrozumiałe, poza tym w ogóle nie stosujesz identyfikatorów (id). Powinieneś je stosować dla elementów unikatowych np. tworzących strukturę strony (patrz. footer, header itp.). Teraz do rzeczy. Jak sobie spojrzysz na swoją stronę to zobaczysz, że tekst stanowiący główną treść strony znajduje się nie na swoim miejscu - pod lewym panelem. Jest tak dlatego ponieważ nadałeś mu wartość float:left ze zbyt duża szerokością. Nie mieści się on między bocznymi panelami, więc zostaje przesunięty pod spód. Jeżeli zmienisz jego szerokość to wróci na swoje miejsce. Męczy jeszcze to siwe tło (zdefiniowane w głównym kontenerze strony), które w czarodziejski sposób nachodzi na lewy i prawy panel. Dzieje się tak, ponieważ nie zdefiniowałeś tła dla bocznych paneli przez co przyjmują kolor tła nadrzędnego elementu.. Moja propozycja to przenieść definicje siwego tła z głównego kontenera do tego zawierające newsy, jednocześnie nadając kolor tła bocznym panelom. Stąd możesz pobrać poprawioną wersje strony [RAR]. Tak to wygląda: (IMG:http://afterjoint.pl/img/tibiatool.jpg) Ten post edytował wjkbdg 4.08.2008, 12:44:21 |
|
|
-ksersiński- |
![]()
|
Goście ![]() |
Dzięki kolego, na prawdę to dla mnie wielka pomoc ponieważ wiedzę na temat CSS/PHP czerpałem jedynie z internetowych artykułów/kursów. Mam jeszcze tylko jedno pytanie. Co stało się z menu? W pliku stylów zdefiniowana jest klasa dla <li>. Było to takie ładne, podświetlane menu, a teraz niewiem dlaczego tak się zrobiło :/ żadnych plików obrazkowych chyba nie brakuje
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 26.08.2025 - 15:11 |