Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> [PHP][.htaccess] problem z przyjaznymi linkami
craker
post 3.08.2008, 18:30:28
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,
mam taki mały problemik mam stworzoną stronę na przyjaznych linkach i napisałem sobie generator google sitemap. jednakże na stronie google webmaster tool w mojej mapie mam ostrzeżenie:

Cytat
Wszystkie adresy URL w Twojej mapie witryny są oznaczone jako adresy z treścią dynamiczną.
Wszystkie adresy URL w Twojej mapie witryny są oznaczone jako adresy z treścią dynamiczną. Ponieważ treść dynamiczna stwarza trudności podczas przemierzania i indeksowania przez wyszukiwarkę, może to mieć wpływ na miejsce Twojej witryny w wynikach wyszukiwania. Sprawdź mapę witryny, aby upewnić się, że informacje o witrynie są prawidłowe

czy to możę wpłynąć na indeksacje mojej strony questionmark.gif jeśli tak to jak mam poprawić to, aby działalo odpowiednio i nie było takiego warninga questionmark.gif

w .htaccess reguły mam napisane tak:

RewriteRule ^0([0-9]*)-(.*)\.html$ index.php?id=$1 [NC, L]

da się cośz tymzrobić questionmark.gif

--------------------
narazie brak sygnaturki
Go to the top of the page
+Quote Post
jarmiar
post 3.08.2008, 18:48:48
Post #2

-----

moim zdaniem nie będzie żadnego problemu z indeksacją i pozycją w google, aczkolwiek mozesz dopisać na początku jakiś tekst tak, żeby link wyglądał mniej więcej w takiej postacji:

news,5.html lub coś w tym stylu smile.gif

--------------------
Jeśli my czegoś nie zrobimy, zrobią to za nas inni
+Quote Post
craker
post 3.08.2008, 19:58:44
Post #3

-----

ogólenie linki wyglądają jako np. 05-news.html więc zmian już raczej nie będe nanosić w linkach bo w google mam za dużopodstron zaindeksowanych już. a czy po regule i [NC, L nie powinienm dołożyć jeszcze np R=301 czy coś, żeby wszystko śmigałoślicznie .Pytam bo jestem trochę lewy w pozycjonowaniu smile.gif

--------------------
narazie brak sygnaturki
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 18.07.2025 - 13:00