![]() |
![]() ![]() |
![]() |
--kay-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Więc mam taką jakby galerie i pola w photos prezentują się tak:
id ids adres1... do adres 6 a oto kod:
Jednak fotki nie pokazuje... Co w tym jest źle? ps. Dziękuje za dotychczasowe odpowiedzi, uratowaliście mnie w paru kwestiach ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Pomyśl czy to zapytanie ma sens:
Pobierasz pole "ids" rekordu, którego pole "ids" równe jest czemuś tam. Nie ma bata - zwróci ci właśnie to coś tam (konkretnie $danezapytki[2]). Spróbuj dać:
|
|
|
--kay-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Ehh... Poraz kolejny uratowaliście mi pupe
![]() |
|
|
--Kay-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Mam jeszcze jedno pytanie... bo tym sposobem wyświetla mi wszystkie fotki użytkownika, a ja mam tak, że mam na początku dane a potem fotke jego rzeczy więc, jeżeli doda powiedzmy 3 rzeczy to za kazdym razem wyswietli trzy fotki...
Więc mam pytanie...
Jak wrzucać fotki po jednej, do każdej rzeczy? |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
To pomoze ktos?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 1 Dołączył: 19.04.2004 Skąd: Bytom Odrz. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to znaczy ze chcesz mieć układ taki np.
1. opis fotki <fotka> 2. opis fotki <fotka> itd ![]() gdzie są przechowywane te dane o zdjeciu? ![]()
Ten post edytował TroYan 3.08.2008, 20:35:16 -------------------- zmoderowano - waga i rozmiar
|
|
|
--kay-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Nie zrozumiałeś!
mam już wszystko - dane jakiestam fotka Tyle ze jak wyciagam z bazy fotke tamta metoda to mi wyswietla wszysktie fotki danego uzytkownika, bo szukam po uzytkowniku... mam przedmioty usera i mam: jakistam opis |wszystkie fotki uzytkownika| jakistam opis2 |wszystkie fotki uzytkownika| A ja chcę: jakistam opis fotka1 jakistam opis2 nastepna fotka usera |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 1 Dołączył: 2.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w zapytaniu na końcu daj LIMIT 1 a jak chcesz aby to jedno zdjecie wyświetlało się losowo ze zdjęć danego usera to dodaj jeszcze ORDER BY rand() LIMIT 1
|
|
|
--Kay-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Więc tak:
Prawie zadziałało ![]() Tylko, że teraz wyświetla tak: Opis Zdjecie1 Opis Zdjecie1 Czyli 2x to samo zdjęcie a ja chcę, żeby było Opis Zdjecie1 Opis Zdjecie2 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 1 Dołączył: 2.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
szczerze mówiąc to nie zabardzo rozumiem. Czy ty chcesz wyswietlic dwa razy te same dane ale z różnymi zdjęciami ? Czy może ma ci wyswietlic tylko dwóch userow ? Wklej cały kod i napisz dokładnie jak ma działać.
edit domyslam sie o co ci chodzi jesl nawet nie to napewno ci sie to przyda ![]() Wiec tak, zapewne masz dwie tabele: 1. np user w niej kolumny id, nick, opis itd 2. druga tabela to np. images a w niej id, id_user, link teraz zeby wylistowac wszystkich userów pobierajac po jednym zdjeciu tworzysz podzapytanie. W innym przypadku musiałbyś zrobić dwa zapytania czyli pobrac wszystkich userow i w petli tego zapytania pobrac zdjecia tych userow wstawiajac id. Zeby ci nie namieszac w glowie napisze proste zapytanie pobierajace wszystkich userow + po jedym zdjeciu.
Tym zapytaniem pobieram wszystkich userow + po jednym zdjeciu dla kazdego usera Ten post edytował cckoles 3.08.2008, 22:25:51 |
|
|
--kay-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Chyba o to chodzi
![]() Ale nie dało by się zrobić tych zdjęć w oddzielnym zapytaniu? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 1 Dołączył: 3.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pozatym w tabeli users mam bardzo duzo pol wiec chcialbym fotki robic oddzielnie...
-------------------- ![]() Dziękuję wszystkim za pomoc w PHP :) |
|
|
![]()
|
|
Pozatym w tabeli users mam bardzo duzo pol wiec chcialbym fotki robic oddzielnie... Chyba nie widziałeś dużego zapytania do bazy ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 14:26 |