![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 0 Dołączył: 7.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chce zastosować link który będzie identyczny ja tekst. Napisałem więc w CSS
Kod a.linkBez:link,a.linkBez:active,a.linkBez:visited { color: inherit; } a.linkBez:hover { color: inherit; } pod FF działa - IE wyswietla to jako domyslna definicje dla linków w HTML daje: Kod <a href="www" class="linkBEZ">Link</a>
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 3.06.2007 Skąd: bdg Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem polega na tym, że IE nie rozpoznaje wartości inherit. Krótko mówiąc kolor hiperłącza nie zostaje dziedziczony.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 0 Dołączył: 7.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tylko gorzej jak cały serwis jest gotowy - i definicji kolorów, linków, tekst mam z 30 ...
nie wiem teraz gdzie, dla jakiego tekstu użyłem definicji linkBEZ ... ![]() a jakoś JS nie można by tego ? by nie ingerować w już napisany kod ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 25 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Użyj Firebuga, on ci ładnie pokaże z którego pliku CSS pobierana jest definicja koloru, nawet z której linijki.
Uważaj tylko na przekreślone definicje - to oznacza, że została ona nadpisana przez jakąś inną - szukaj takiej, co nie jest przekreślona. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 23:48 |