![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 301 Pomógł: 25 Dołączył: 15.07.2007 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak w temacie.
Output: Kod vchar == 0 vchar == 0 vchar !== 0 vchar !== 0 vchar != 1 vchar != 1 vchar !== 1 vchar !== 1 vchar == vchar vchar == varchar vchar === vchar vchar === varchar vchar == 1 vchar == true vchar !== 1 vchar !== true vchar != vchar != false vchar !== vchar !== false Czemu tak się dzieje? Reszte jestem w stanie zrozumieć ale czemu varchar jest równe 0? EDIT: no dobra zrobiłem tak:
Czyli przy sprawdzaniu czy 'varchar' == 0 varchar zostaje prze konwertowany na integer i wtedy dopiero porównany a nie 0 na '0'; ale czemu tak a nie inaczej to ja nie rozumiem ![]() Może ktoś wytłumaczyć? czy nie ma co tłumaczyć bo tak po prostu jest i tyle.? Ten post edytował bmL 3.08.2008, 15:49:18 -------------------- Tutaj miał być jakiś mądry tekst. Miał być... No ale jest głupi tekst.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 387 Pomógł: 273 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bo żeby zostać porównanym do int musi zostać na niego automatycznie rzutowany
![]() A jest to zapewne po to, aby umożliwić np. takie konstrukcje:
-------------------- XMPP: l0ud@chrome.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 301 Pomógł: 25 Dołączył: 15.07.2007 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozumiem właśnie nad tym rozkminiałem jak sprawdzić czy zmienna $_GET jest liczbą no i se przypomniałem, że jest is_numeric ale ciągle mnie zastanawiało dla czego tak się dzieje
![]() Chociaż właściwie równie dobrze to liczba mogłaby być rzutowana do zmiennej tekstowej. Dzięki i pozdrawiam bmL Ten post edytował bmL 3.08.2008, 16:53:18 -------------------- Tutaj miał być jakiś mądry tekst. Miał być... No ale jest głupi tekst.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.07.2025 - 02:03 |