![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 32 Dołączył: 14.04.2008 Skąd: Lenkowski.net Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, stworzyłem mały upload zdjęć, jest bardzo prosty. Ktoś wgrywa plik, informacje na jego temat idą do bazy danych, a sam plik zostaje umieszczony na serwerze. Serwis mam zamiar sprzedać na allegro i zarobić trochę kasy, niewiele ale zawsze. Całą stronę robiłem w 2 dni
![]() Proszę o jego ocenę. ifotos.pl stronę robiłem z kolegą, który mimo że napisał tylko regulamin chciał się tu znaleźć ![]() Ten post edytował MWL 3.08.2008, 12:15:36 -------------------- Wpadaj na mój kanał o PHP. Dużo mięsa 🥩!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
2 dni? Coś powoli ci to szło... Kod HTML ma kilka zgrzytów (br). Wizualnie nic specjalnego ale w tym przypadku to akurat zaleta. Wkurza jedynie ten fade - moim zdaniem kompletnie zbędny. Nie podoba mi się to: http://ifotos.pl/uploaded/ Wiem, że możesz zabezpieczyć katalog poprzez .htaccess ale można bezpośrednio odwołać się do pliku http://ifotos.pl/uploaded/6.jpg. Brakuje mi tu jakiegoś klucza (najprostszego), który powodowałby "autoryzację" do wyświetlenia obrazka. W ten sposób dajesz możliwość przeglądania wszystkim wszystkiego.
PS: wielkiej kasy raczej na tym nie zarobisz ![]() PS2: to ty http://ifotos.pl/uploaded/19.jpg ? ![]() PS3: zabezpiecz się przed F5 po uploadzie pliku... Ten post edytował phpion 3.08.2008, 12:19:04 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 32 Dołączył: 14.04.2008 Skąd: Lenkowski.net Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
celem miało być to żeby było to jak najprostszy hosting, bez zbędnych opcji...
co do katalogu to może i masz rację, trzeba by było go zabezpieczyć. PS1:to ja Ten post edytował MWL 3.08.2008, 12:20:17 -------------------- Wpadaj na mój kanał o PHP. Dużo mięsa 🥩!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
co do katalogu to może i masz rację, trzeba by było go zabezpieczyć. No ale zabezpieczenie z użyciem index.html (http://ifotos.pl/uploaded/index.html) to dość prymitywne zabezpieczenie... Wyeliminuj gafę z F5 bo przy odrobinie determinacji można ci ładnie transferu wykorzystać. |
|
|
![]()
|
|
wiem już to robię
co do index, chcę tam dać ładny kolorowy napis "wstęp zabroniony" ![]() poza tym, nie wiele wiem o .htaccess masz jakieś linki? będę wdzięczny Ten post edytował MWL 3.08.2008, 12:25:05 -------------------- Wpadaj na mój kanał o PHP. Dużo mięsa 🥩!
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
.htaccess też tam walnę
to chyba nie przeszkadza? -------------------- Wpadaj na mój kanał o PHP. Dużo mięsa 🥩!
|
|
|
![]()
|
|
Zależy jaki .htaccess. Ja bym wywalił katalog z uploadowanymi plikami poza DOCUMENT_ROOT i zwracał obrazki poprzez skrypt PHP. Wtedy możesz dołączyć jakieś sprawdzanie kodu czy robić inne dziwne rzeczy (np. zliczać ilość wyświetleń pliku). Do tego wystarczy odpowiedni mod_rewrite i zrobisz imitację bezpośredniego odwołania do pliku.
|
|
|
![]()
|
|
W boo.pl nie mogę umieszczać plików poza document root (przynajmniej wiem ze nie działa wyjście w górę "../").
-------------------- Wpadaj na mój kanał o PHP. Dużo mięsa 🥩!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiesz...
![]() Warning: Unable to open source image in /home/accounts_o/oredaktor/public_html/program/classes/asido/class.driver.php on line 582 Warning: Failed to initialize image operations in /home/accounts_o/oredaktor/public_html/program/classes/asido/class.image.php on line 231 Postarał bym się by to sie nie pojawiało bo łatwo to uzyskać... -------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
Githube Usługi spawalnicze i monterskie | Park linowy Lublin i Okunince |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 04:38 |