![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 237 Pomógł: 1 Dołączył: 15.10.2004 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przeczytałem: http://gajdaw.pl/php/instalacja-apache-php...xp/p2.html#P2-8
Utworzylem plik .htaccess a w nim Kod Options FollowSymLinks RewriteEngine On RewriteRule ^index.html$ index.php RewriteRule ^tagi_edytuj-([^-]+).html$ tagi_edytuj.php?id_tag=$1 [L] Ale nie działa mi, nie zmienia mi ani index.php na index.html ani tagi_edytuj.php?id_tag=1 na tagi_edytuj-1.html Co robic? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 437 Pomógł: 42 Dołączył: 16.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
musisz włączyć opcję mod_rewrite na swoim serwerze klick
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 1 Dołączył: 15.02.2006 Skąd: Zakrzów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Doklejam się pod temat, bo akurat pasuje. Taki kodzik:
I o co chodzi... jest adres: . Próbuje zrobić to na cywilizowane za pomocą różnych patentów, tu akurat chcę podpiąć cały łańcuch parametrów pod jedną zmienną GET. Rzecz zasadnicza jest taka, że powyższe chyba powinno zadziałać (za mocny nie jestem z wyrażeń reg,. od dwóch dni to męczę ledwo) i adres typu lub coś tego kształtu powinien kierować na w/w adres. Ale nie. Problem jest taki: ukośniki, które już nie są częścią ścieżki, ale przepisanego urla, też są interpretowane jako część ścieżki. Jak by się tu wysłowić... Po prostu z upiększonego linku kieruje mnie na właściwą stronę, ale na niej jest tylko tekst a brak styli i obrazków, zaś linki mają postać zamiast
Wiem, na pewno robię podstawowe błędy, ale wiecie jak to jest, pochlastać by się chciało momentami, choć rozwiązanie jest na pewno oczywiste. Wesprzecie mię w tej trudnej sytuacji? ![]() Juzef Ten post edytował Juzef 4.08.2008, 17:26:59 -------------------- Linux is like wigwam: no gates, no windows, apache inside.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 129 Dołączył: 10.01.2008 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
<base href="strona.pl"> w sekcji head strony
-------------------- Pomogłem? Kliknij przycisk Pomógł pod pomocnym Ci postem.
http://maxik.me/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 1 Dołączył: 15.02.2006 Skąd: Zakrzów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Heh, niestety nic to nie daje. Ustawiam to w pliku index.php w tym katalogu i bez mod_rewrite działa, w źródle strony ten tag jest. A z rewrite'em nie działa i taga nawet nie ma. Nie wiem, może z innego katalogu juma to, co wyświetla... Jedno jest pewne: katalogi o takich nazwach jak wpisuję parametry do URLa nie istnieją.
-------------------- Linux is like wigwam: no gates, no windows, apache inside.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 24.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musisz na sztywno podlinkowac style, obrazki etc.
-------------------- forum fotograficzne
|
|
|
![]()
|
|
Hm, na razie sprawę rozwiązałem używając separatora "," zamiast "/". I teraz działa jak potrzeba.
-------------------- Linux is like wigwam: no gates, no windows, apache inside.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 17:00 |