![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 410 Pomógł: 5 Dołączył: 25.01.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
STĄD wziąłem skrypt głosowań. Bardzo elegancki (polecam!). Używam go już przy innych działach, ale dopiero teraz, gdy robię nowy - pojawił się błąd. W pliku _drawrating.php jest sobie taki zapis:
gdzie: $j - to ocena (u mnie w skali 1-10) $q - to (z założenia, bo o tym za moment) konkretne coś poddane głosowaniu/ocenianiu $t - ip oceniającego $c - jaka jest "skala" głosowań (maksymalna ilość gwiazdek, czyli u mnie 10) I teraz tak. Nie mogę używać zmiennej $q (zbyt wiele plików się do niej odwołuje w globalach, a dodatkowo $q jest zabezpieczona w configu) więc postanowiłem ją po prostu zmienić. Byłoby fajnie, ale skrypt oryginalny "nie widzi" mojej zmiennej, więc dopisałem we wspomnianym pliku coś takiego:
No i oczywiście we wspomnianej linii (wycinek całego kodu) zrobiłem odpowiednią zmianę, czyli:
Nietrudno się domyślić, że głosując na którekolwiek "coś" mojej did przybiera ZAWSZE wartość 286 (tyle bowiem mam WSZYSTKICH rekordów w tabeli tabela... No to więc zmieniłem zapytanie na :
...wtedy did ZAWSZE przybiera wartość 1 Jak z tego wybrnąć? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 25 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli chcesz (tak to wygląda) zrobić listę jakiś tam .. no czegoś na co ktoś będzie głosował, to
Ewentualnie daj $did jako tablicę i później zrób forEach'a na tym kodzie do $rater. Wtedy ładnie ci wylistuje wszystkie cośie do głosowania, z unikalnymi ID |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 410 Pomógł: 5 Dołączył: 25.01.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Wtedy ładnie ci wylistuje wszystkie cośie do głosowania, z unikalnymi ID Nie nie... nie zrozumieliśmy się ![]() edit// uporałem sięz tym... okazało się, że jedna ze zmiennych występująca w skrypcie oceniania przypadkiem całkowicie miała identyczną nazwę co "moja" zmienna używana na stronie... oczywiście wszystkie rozwiązania są prawidłowe ![]() ![]() Ten post edytował roobik 2.08.2008, 17:41:54 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 25 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to pobierałoby ID z bazy.
Szczerze mówiąc, to ja już nie wiem o co tutaj chodzi ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.06.2025 - 03:19 |