![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 29.04.2003 Skąd: Stargard Szczeciński Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Layout stronki do pociecia
I teraz moj problem: gore chcialbym jako tlo, ktore jest dostosowywane do szerokosci strony tj. pod 800x600 np. bedzie widac tylko czesc morza i domku. jak chcialem zrobic na tabelach to niestety lewa strone (tam gdzie jest morze) pokazywalo od lewej do prawej i ucinalo ten luk na koncu przy samym logo. a chcialbym aby przy wiekszych rozdzielczosciach bylo widac cale tlo i dobrze sie skalowalo tak jakby wysrodkowane, czyli oba luki i wszystko na prawo i lewo, w zaleznosci jaka duza rozdzielczosc. nie za bardzo wiem jak do tego podejsc. Ten post edytował Gumiak 2.08.2008, 11:08:21 -------------------- gg 1142714
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 345 Pomógł: 3 Dołączył: 20.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod #baner { background: url('link_do_banera.jpg') 100% 0 no-repeat; } Pierwsze 100% oznacza, że w poziomie przesówasz maksymalnie do prawej. Kolejna wartość dotyczny wyrównania w pionie - 0 oznacza wyrównanie do góry. Ten post edytował Kreton 2.08.2008, 13:08:48 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 29.04.2003 Skąd: Stargard Szczeciński Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok coś sie mi zmieniło, więc sprecyzuje bardziej
Jak pociąć to? Mniej więcej nałożyłem warstwy, żeby lepiej pokazać co chciałbym uzyskać: 3 na samym środku - będzie logo z efektem flash, czyli inaczej mówiąc wstawiam po prostu swfa. 2 - przy mniejszej rozdzielczości ma być widać łuk przy logo i reszte ile się da do lewej strony aż do końca. jeśli większa rozdzielczość to 1 ma wypełniać resztę. 4 - analogicznie do 2. 5 - analogicznie do 1. I teraz mam problem jak zrobić, żeby tło 2 szło w odpowiednią stronę tj. od prawej do lewej i na końcu tylko jeśli będzie potrzeba uzupełnić resztę 1. -------------------- gg 1142714
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.06.2025 - 13:30 |