![]() |
![]() ![]() |
![]() |
--andrew-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam
chcialbym aby wszystkie wyolania: http://mojastrona.pl/(.*?) przekierowane zostaly na: http://mojastrona.pl/index.php?get=$1 ewentualnie ten $1 mogby zostac zakodwany np. w base64 aby skrypt sobie z nim poradzil... jak napisac taka regule rewrite? z gory tnx za pomoc. |
|
|
--andrzej-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Zle napisalem, nie chodzi mi o przekierowanie a tylko o przepisanie, url ma sie nie zmieniac...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 439 Pomógł: 21 Dołączył: 28.06.2007 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
RewriteRule /(.*) /index\.php\?get=$1
Użyj googli i manualu apache... -------------------- "Na przykład zmiennej $jestem_najlepszy przypisujemy wartość logiczną TRUE"
Ja: użyj funkcji[...] Grins: mów normalnie do mnie a nie po polsku Ja: normalnie to znaczy jak? Grins: No w PHP... inaczej mój parser ledwo kuma:) |
|
|
--andrzej-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Twoj przyklad nie dziala.....
mam cos takiego: RewriteEngine on RewriteCond $1 !^([a-zA-z0-9/]) RewriteRule ^(.*)$ index.php [L] RewriteCond $1 !^(index.php) RewriteRule ^(.*)$ index.php/$1 [L] tylko ze cos mi sie widzi, ze ten przyklad jest bez sensu skomplikowany, sciezke wywolania dostaje elegancko w $_SERVER, wiec GET jest mi juz nie potrzebny, problem polega na tym, ze jesli wpisuje w URLu index.php.. to tego juz nie widze w htt[_request... jak to poprawic i skrocic ogolnie te warunki, kiepsko u mnie z kumaniem takich rzeczy z gory dzieki za pomoc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 439 Pomógł: 21 Dołączył: 28.06.2007 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod RewriteEngine On RewriteBase / RewriteRule ^/ /index.php [L] To powinno przepisać każdy adres rozpoczynający się od / na index.php - reszte masz w $_server Ten post edytował dadexix 1.08.2008, 22:48:25 -------------------- "Na przykład zmiennej $jestem_najlepszy przypisujemy wartość logiczną TRUE"
Ja: użyj funkcji[...] Grins: mów normalnie do mnie a nie po polsku Ja: normalnie to znaczy jak? Grins: No w PHP... inaczej mój parser ledwo kuma:) |
|
|
--andrzej-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Ten przyklad rowniez nie dziala, blad 404....
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 13:12 |