![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 428 Pomógł: 2 Dołączył: 1.04.2007 Skąd: Pogorzelica Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam ma dziwny błąd robie formularz edycji danych i mam coś takiego ze jak się wejdzie to automatycznie sie zaznacza kobieta czy Mężczyzna i jak umieszczę ten kod w tabelce to działa a poza tabelką działa:
Ten post edytował krzychu0808 31.07.2008, 19:18:09 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 224 Pomógł: 18 Dołączył: 4.02.2003 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
spróbuj konstrukcją:
a wcześniej daj tylko
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 952 Pomógł: 154 Dołączył: 20.01.2007 Skąd: /dev/oracle Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapraszam do podglądu źródła - skrypt, choć ma parę błędów, w tym wypadku działa dobrze. To kod HTML jest zły i powoduje, że przeglądarka głupieje.
Zacznijmy od HTML-a. To, co zrobiłeś, nie jest żadną tabelką, tylko... no właśnie? Nie ma żadnego znacznika rozpoczynającego tabelkę, chociaż kończący, nie wiadomo skąd, się pojawia. Ponadto skąd ty tego DIV-a wziąłeś? Ten znacznik przecież nie może się znajdować wewnątrz TABLE. Kod PHP. Po pierwsze, jak pobierasz dane z formularza, to stosuje się do tego superglobalną tablicę $_POST. Inaczej sam się prosisz o kłopoty na jakiejkolwiek innej wersji PHP innej niż muzealna. Same zmienne powinno się inicjować przed ich pierwszym użyciem. Uruchamiając Twój kod, dostałem: Cytat Płeć Notice: Undefined variable: check2 in /home/lighttpd/vhosts/Sites/test/www/tabelka.php on line 13 [ ] Mężczyzna [ ] Kobieta Płeć Notice: Undefined variable: check2 in /home/lighttpd/vhosts/Sites/test/www/tabelka.php on line 25 [X] Mężczyzna [ ] Kobieta Spróbuj to poprawić samodzielnie - dałem Ci wszystkie wskazówki. Nie wiem, z czego się uczysz, ale naprawdę dziwne rzeczy piszą tam o tworzeniu tabelek w HTML-u, zaś informacje dot. PHP są wybitnie przestarzałe. PS. Rafalp, jak już dajesz gotowy kod, to mógłbyś się postarać, by chociaż sprawiał on wrażenie poprawnego ![]() Ten post edytował Zyx 31.07.2008, 19:42:45 -------------------- Specjalista ds. głupich i beznadziejnych, Zyx
Nowości wydawnicze: Open Power Collector 3.0.1.0 | Open Power Autoloader 3.0.3.0 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 224 Pomógł: 18 Dołączył: 4.02.2003 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
PS. Rafalp, jak już dajesz gotowy kod, to mógłbyś się postarać, by chociaż sprawiał on wrażenie poprawnego ![]() Hehe, sorki spieszyłem się i próbowałem nakreslić mój tok myślenia żeby kolega sobie ładnie dopracował to sam ew spróbował inaczej to napisać. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 428 Pomógł: 2 Dołączył: 1.04.2007 Skąd: Pogorzelica Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Już działa poprawiłem:
Ten post edytował krzychu0808 31.07.2008, 20:25:50 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 10:50 |