![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 1.05.2007 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Serwis został odpalony w wersji beta jednak jest to bardzo wczesna wersja serwis z podstawowymi funkcjonalnościami.
Zapraszam wszystkich zainteresowanych! www.vost.pl W niedługim czasie zostaną uruchomione między innymi takie funkcjonalności jak: - rejestracja i logowanie użytkowników - ulepszone wyszukiwania - możliwość tworzenia playlist przez użytkowników - rankingi wyszukiwanych plików i tworzonych playlist - blog - grupy dyskusyjne dla użytkowników oraz wiele innych. Użytkowników serwisu proszę o wskazówki i rady dotyczące funkcjonalności brakującej, bądź już istniejącej. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 662 Pomógł: 45 Dołączył: 26.03.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze to wchodząc na stronę nie ma się pojęcia do czego ona służy i o czym jest. Wyszukiwarek muzyki (bo chyba o to chodzi ?) już kilka jest, jeśli nie wprowadzisz nic innowacyjnego (i np. blogi tu nie pomogą, nie ta dziedzina) masz nikłe szanse na sukces. Design jest prosty ale ładny. Kod mógłbyś odchudzić, np. listę plików nie wyświetlać w div a w li.
ps. w Operze najnowszej pole na tekst w wyszukiwarce i chmura podpowiedzi trochę się psują. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 012 Pomógł: 109 Dołączył: 26.09.2003 Skąd: nexis.pl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Używasz jednocześnie kilku bibliotek, które robią to samo:
- jQuery - prototype - advAJAX - lightbox Wszystko możesz zrealizować za pomocą jQuery (posiadasz swoją drogą starszą wersję 1.2.3, a jest już 1.2.6) i ponadto polecam użycie kompresji dla plików JavaScript, które na swoim hostingu (home.pl) możesz zrealizować np. tak: js/.htaccess
js/gzip.php
Tym sposobem możesz równiez kompresować inne pliki oczywiście. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 1.05.2007 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Dzięki wielkie za rady.
Jeżeli chodzi o dodatkowe rzeczy to tak jak napisałem w swoim poście. Dużo funkcjonalności jest zaplanowanych, niestety brakuje programisty do pracy ![]() Mimo to mam nadzieję, że uda się zrealizować to co sobie założyliśmy. Jeszcze raz dzięki ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 114 Pomógł: 9 Dołączył: 19.11.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam male 'ale' co do wygladu strony. Grafika jest zbyt jasna i prawie zlewa sie z tlem(a wlasciwie jego brakiem). Proponuje cos ciemniejszego aby nadalo kontrastu
-------------------- Poszukujący wiedzy
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 374 Pomógł: 149 Dołączył: 1.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Walidator
Wygląd strony niestety coś mi przypomina tylko nie wiem jeszcze co. Poczytaj sobie: Kali robić webside -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 00:23 |