![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 449 Pomógł: 4 Dołączył: 1.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak w temacie: jest możliwy odczyt i zapis plików .php z poziomu php? Próbowałem skryptem, który działa z plikami .txt, ale w przypadku .php nie ma żadnego efektu.
pzdr -------------------- 9242594 - zaczynasz? jak mogę, to pomogę :D /podstawowa znajomość php :P /
"to pomoc zawsze będzie gestem pięknym, zaliczana do tych teraz rzadko spotykanych..." |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 856 Pomógł: 19 Dołączył: 30.08.2005 Skąd: 100lica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jasne ze jest mozliwe pod warunkiem ze ogladasz pliki lokalnie tj
fopen('plik.php'); jak odpalisz takie cos file_get_contents('http://www..../plik.php') to otrzymasz html-a z wynikiem -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 449 Pomógł: 4 Dołączył: 1.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To mój kod:
Plik oczywiście na pewno istnieje ![]() -------------------- 9242594 - zaczynasz? jak mogę, to pomogę :D /podstawowa znajomość php :P /
"to pomoc zawsze będzie gestem pięknym, zaliczana do tych teraz rzadko spotykanych..." |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 856 Pomógł: 19 Dołączył: 30.08.2005 Skąd: 100lica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
do filesize() podaje się chyba jednak ścieżkę do pliku.
Poza tym ani jedno, ani drugie nie działa;/ -------------------- 9242594 - zaczynasz? jak mogę, to pomogę :D /podstawowa znajomość php :P /
|
|
![]()
|
|
a czy plik istnieje na 100% bo wszedzie indziej to działa
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Tak, istnieje.
Udało się przy użyciu file(), jednak jeśli będę musiał użyć innej metody to napiszę ![]() Nieco się przeliczyłem. Odczyt jest okej, jednak gorzej z zapisem. Chcę zmieniać poszczególne linie w pliku, więc zapewne muszę użyć fopen() itd.? Czyli pozostało pytanie, jak to zrobić, skrypt niedziałający kilka postów wyżej. Ten post edytował KCG 31.07.2008, 16:55:20 -------------------- 9242594 - zaczynasz? jak mogę, to pomogę :D /podstawowa znajomość php :P /
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 07:43 |