![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-matzzgr- |
![]()
|
Goście ![]() |
Bry. Mam taki oto system wysyłania plików na serwer:
up.html upload.php
I mam swój program, umiejący wejść na stronę i wykonywać skrypty php, może również wysyłać dane metodą POST. Pytanie: Jestem kompletnym n00bem jeżeli chodzi o te rzeczy, więc: Na jaką stronę muszę wejść i jakie dane wysłać? Chcę wysłać przykładowo pliczek C:\test.jpg
Powód edycji: dodałem tag (cysiaczek)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 856 Pomógł: 19 Dołączył: 30.08.2005 Skąd: 100lica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pliki mozesz tylko wybierac. Nie mozesz ich odgórnie podać jak równiez nie mozesz zaznaczyc calego katalogu
A pliki zapisują sie tam gdzie im kazesz - jak nie wybierasz lokalizacji to w miejscu gdzie znajduje sie plik php, ktory go wykonuje -------------------- |
|
|
-matzzgr- |
![]()
|
Goście ![]() |
No tak, chcę wysłać tylko plik test.jpg
do folderu /pliki/ A może coś jest źle ze skryptem? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 856 Pomógł: 19 Dołączył: 30.08.2005 Skąd: 100lica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wpisz tak
i zobacz gdzie to sie wykonuje -------------------- |
|
|
-matzzgr- |
![]()
|
Goście ![]() |
Aktualny katalog: /home/freehost/x/v/cośtam/www
wszystko ładnie zapisuje, ale co ja mam wysłać nie używając przeglądarki? ![]() |
|
|
![]()
|
|
jak chcesz wyslac plik nie uzywając przeglądarki to polecam klienta FTP
-------------------- |
|
|
-matzzgr- |
![]()
|
Goście ![]() |
używam klienta FTP do wysyłania plików, ale do ciasnej chcę wysłać plik swoim programem... wiem, że niby można, ale nie umiem ech..
|
|
|
![]()
|
|
To chyba nie ten jezyk. moze C sprobujesz?
-------------------- |
|
|
-matzzgr- |
![]()
|
Goście ![]() |
To jak, nikt nic nie wie?
Napiszcie chociaż jakie dane wysyła up.html do upload.php |
|
|
![]() ![]() |