![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 281 Pomógł: 0 Dołączył: 8.07.2005 Skąd: EU Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czesc
czy moglby mi ktos pomoc przy konstrukcji wyrazenia regularnego tak aby przepuszczajac przez nie string o postac: <option value="1011">Nabiał (13)</option> otrzymac cos takiego: Nabiał z tym ze takich stringow mam kilka do przerobki i sęk w tym że te wartości w cudzyslowiu tj. 1011 i to w nawiasie okroglym tj. 13 dla innych stringow zmieniaja sie inny moze miec taka postac: <option value="11">Turystyka (1453)</option> i tutaj chcialbym cos takiego Turystyka czy da sie cos takiego zrobic? -------------------- człowiek nie sznurek wszystko wytrzyma
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 15 Dołączył: 29.04.2005 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Owszem, da się.
Wystarczy w preg_replace użyć (.*?) -------------------- (\.../) This is Bunny. Copy and paste bunny into
(O.o) your signature to help him gain world domination. (> <) Zanim zapytasz | Też się przyda | Pomogłem ci? Kliknij "Pomógł" |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 35 Dołączył: 5.12.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dla podanego problemu myślę, że takie coś jest ok:
Powinno dać wynik: Array ( [0] => >Nabiał [1] => >Turystyka ) Po szczegóły odsyłam do specyfikacji funkcji ereg" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual i/lub pokrewnych. -------------------- Jeżeli pomogłem rozwiązać Twój problem, kliknij pomógł.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 281 Pomógł: 0 Dołączył: 8.07.2005 Skąd: EU Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czesc
dzieki, to co napisales to dziala ale ja zapomnialem dodac ze string na wejsciu moze miec rowniez taka postac: <option value="1011">warzywa i owoce (13)</option> i to co ty mi poradziles to zwroci: warzywa a mi zalezy na warzywa i owoce wiedzial bys jak zrobic aby caly ciag byl zwrocony? -------------------- człowiek nie sznurek wszystko wytrzyma
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 085 Pomógł: 231 Dołączył: 12.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ze swojej strony na szybko proponowałabym taką modyfikację:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.08.2025 - 16:47 |