![]() |
![]() |
-robal94- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
Witam. Jestem dość doświadczony tylko w html'u . ostatnio czytałem kursy php ponieważ chcę zrobiś stronę z systemem logowania umożliwiającym pisanie przepisów i ich komentowania. czy jest to trudne? proszę o pomoc i proszę również o to by było po prostu napisane jak i co zrobić i by nie było odpowiedzi typu najperw przeczytaj kursy. Prosżę o pomoc.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przeczytałeś kursy i nawet nie spróbowałeś? Spróbuj, pokaż na czym się zawiesiłeś w czym masz problem a my Ci pomożemy.
Zadaj jakieś konkretne pytanie, bo pytanie ajk napisać wszystko nic nie oznacza. |
|
|
-robal94- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
Ja juz stanołen na tym nie wiem jak przesłać dane z formulaża do bazy danych i jak ją wogóle uruchomić
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dane z formularza do skryptu przesyłasz za pomocą tablic superglobalnych $_POST i $_GET to obsługi bazy masz blibliotekę MySQL. Zacznij od mysql_connect() i czytaj dokumentację.
|
|
|
-robal94- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
dzieki
|
|
|
-robal94- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
Zagmatwałem sie... nie moge tego rozgryść... bo w kursie który czytałem pisze że w bazie MySQL trzeba utworzyć jakieś tablice potem do nich wpisywać dane a potem je jakoś wykorzystać czy coś w tym rodzaju.... Ja juz kompletnie tego nie rozumiem
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 085 Pomógł: 231 Dołączył: 12.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To chyba jasne, że najpierw musisz utworzyć bazę i tabele w bazie. Analogiczne, jak nie stworzysz serwisu i nie dodasz stron, to chyba jasne, że nikt z serwisu nie będzie mógł korzystać.
http://php.webhelp.pl/kursy/mysql/index.php Nie chcesz kursów, ale jednak od jakiegoś musisz zacząć. Nie ma zmiłuj. Czytaj tak długo aż zrozumiesz, względnie z konkretnymi problemami przychodź na forum. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 04:06 |