![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 518 Pomógł: 18 Dołączył: 21.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ponownie.
Poniewaz tematu cache'u nie moge narazie ruszyc zabieram sie za kolejny modul -wyszukiwarke newsow zamieszczonych w serwisie. 1.Czy ktos moze powiedziec jak w teorii dziala taki modul ? Jak mysle sobie tak: pytam baze o $id wszystkiego co w tytule lub tresci newsa ma LIKE text wpisany w formularzu. kazdy $id bedzie wrzucany do tablicy. Nastepnie z tablicy wybieram kolejne $id ktorymi pytam baze o konkretne tytuly i newsy za pomoca ktorych tworze liste wyszukanych pozycji. Czy ktos moze mnie poprawic jesli zle rozumuje ? 2. Jesli wynikow wyszukiwania jest wiecej nic np 10 chcialbym zrobic mozliwosc przelaczania podstron z wynikami. np |<< << nr.wyswietlanej podstrony >> >>| Czy z doswiadczenia moge prosic o teorie jak to mam napisac ? Z kodem sobie poradze ale nie moge sobie wyobrazic jak to dziala. dziekuje i pozdrawiam Grzesiek |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 403 Pomógł: 68 Dołączył: 20.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Select z LIKE to dobry pomysł tylko po co wrzucać to do tablicy? możesz zrobić takie zapytanie
Oczywiście to najprostszy sposób ![]() Ten post edytował f1xer 31.07.2008, 08:22:42 -------------------- Pomogłem? wyraź to i kliknij "Pomógł"
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 518 Pomógł: 18 Dołączył: 21.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wlasnie pisze ten skrypt wyszukiwarki i naszlo mnie takie pytanie a gdybym czcial tego samego slowa szukac jednoczesnie w kilku tabelach (np.: news, produkty, listy). To czy musze robic 3 rozne zapytania czy dalo by sie to jakos zrobic w 1 zapytaniu
![]() co do wrzucania do tabeli to tak mysle ze latwiej bedzie sie to sortowalo i wywalalo ewentualne powtarzajace sie pozycje jesli chodzi o tego pagera to chcialbym bardziej zrozumiec zasade niz uzywac gotowca ;-) ale dzieki zaraz poszukam i przeanalizuje go sobie |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 201 Pomógł: 5 Dołączył: 15.07.2008 Skąd: Kłodzko Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.08.2025 - 21:56 |