![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 175 Pomógł: 2 Dołączył: 30.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisałem sobie łatwy system logowania oparty na sesjach, ale nie mam pewien problem bo nie wiem czemu niechce pobierac danych z bazy dla mnie wygląda to dobrze plz pomóżcie mi:)
oto kod przedstawiający sesję: Kod <?php session_start(); $login=strip_tags($_POST['login']); $haslo=strip_tags($_POST['pass']); Tutaj nastepuje laczenie z baza danych ale z wiadomych powodow nie podaje tego tylko napisze ze łączy się z nią bez problemu :) $zap=mysql_query("select * from `uzytkownicy` where `login` == '$login' and `haslo` == '$haslo' "); //wydaje mi sie ze w zapytaniu jest gdzies błąd if($zap){ $_SESSION['user']=$login; header('Location:index.php'); } else { echo "Zle haslo"; } ?> Ten post edytował simonX 30.07.2008, 23:26:20 -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 224 Pomógł: 18 Dołączył: 4.02.2003 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bez średników przy nazwach pól oraz z pojedyńczym operatorem porówniania (=) Ten post edytował rafalp 30.07.2008, 23:45:13 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 175 Pomógł: 2 Dołączył: 30.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wielkie THX oczywiście "+"
Mam następny problem a nie będę zakładał nowego tematu znowu gdzieś jest bład mimo że wpisuje inne nazwy użytkowników wyskakuje mi ze nazwy sa takie same i nie wykonuke dalej skryptu chyba znowu gdzie sie pierdyklem w MySQL ![]() Kod <?php
$imie=$_POST['imie']; $login=$_POST['login']; $pass=$_POST['pass']; $zap1=mysql_query("SELECT login FROM uzytkownicy WHERE login = '$login'"); if($zap1){ echo "Taki użytkownik już istnieje w bazie, prosze podać inną nazwe uzytkownika!"; exit; } $zap2="INSERT INTO `uzytkownicy` VALUES('','$imie','$login', '$pass')"; mysql_query($zap2); echo "Rejestracja przebiegła pomyslnie"; mysql_close($pol); echo "<a href=\"index.htm\">Zaloguj sie</a> "; ?> -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 856 Pomógł: 19 Dołączył: 30.08.2005 Skąd: 100lica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ten fragment
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 09:53 |