![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 0 Dołączył: 30.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Od kilku dni robię swoją stronę (grę rpg) mam już zrobioną rejestrację, logowanie, i kilka innych rzeczy. Chcę zrobić coś takiego, że jak się logujesz, wpiszesz poprawnie Login i hasło to cię przenosi do strony na którą można weść jak się jest zalogowanym, jeśli nie jesteś zalogowany to przenosi cię do logowanie. I to jest moje pytanie ja to można zrobic głowiłem się nad tym sporo czasu, pomyślałem, żeby tutaj użyc sesji ($_SESSION['zalogowany']=1; $_SESSION['user']=$l; ) czy jakoś tak. Proszę o pomoc Oto mój kod logowania : CODE ob_start();
require_once('./config.php'); // załaczamy plik config.php session_start(); function usun($data){ GLOBAL $dbc; if (ini_get('magic_quotes_gpc')){ $data = stripslashes($data); } return mysql_real_escape_string($data, $dbc); } if (isset($_POST['submit'])){ if (empty($_POST['login'])){ $message .= 'Nie podałeś loginu '; $l = FALSE; }else{ $l = usun($_POST['login']); } if (empty($_POST['haslo'])){ $message .= 'Nie podałeś hasła '; $h = FALSE; }else{ $h = usun($_POST['haslo']); } if ( $l && $h ){ $query = "SELECT username, access FROM user WHERE username='$l' AND haslo=password('$h')"; $result = mysql_query($query); $row = mysql_fetch_array ($result, MYSQL_ASSOC); if($row){ session_start(); $_SESSION['username'] = $row['username']; $_SESSION['access'] = $row['access']; $_GET['cmd'] = 'ok'; header ("Location: start.php"); // przekierowuje nas na jaka strone chcemy }else{ $message .= 'Błędne hasło lub login '; } mysql_close(); }else{ $message .= 'Spróbuj jeszcze raz'; } { $_SESSION['zalogowany']=1; $_SESSION['user']=$l; } } ob_end_flush(); ?> Ten post edytował phonnix 30.07.2008, 20:51:20 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 05:02 |