![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 30.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
cześć
zastanawiałem się ostatnio nad pewym pytaniem,na które być może ktoś zna odowiedz bo na pewno nie ja.Jaka powinna być wielkość serwera na stronę w której swoje konta ma 5 milionów użytkowników i jaka może być cena takiego serwera? Proszę o konkretne odpowiedzi a nie "poboczne". Z góry dzięki. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 258 Pomógł: 17 Dołączył: 22.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
10userow na sekunde hmm nie mam pojecia co bedzie potrzebne, ale ceny mozesz sprawdzic tutaj
http://www.komputronik.pl/Serwery/katalog,kat,960/ -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 15 Dołączył: 29.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mało danych ... co daje konto? jak częste odwiedziny? nie wiem, czy na jakims forum dostaniesz dobra odpowiedz, opisz dokladnie wymagania i wyslij zapytanie ofertowe do kilku dostawcow
najwieksze serwisy miedzynarodowe trzymam na canaca.com |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 569 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak widzę taki tytuł to się pcha na usta ze wymiary to 200 x 400 x 500 [mm] albo U2 wystarczy
![]() Jak na 5 milionow uzytkownikow, powiedzmy ze kazdy bedzie mial dane wielkosci 200 kB to jest jakis 1 TB danych + dane aplikacji + logi + system to potrzeba by ci przynajmniej 1,5-2 TB dysków, Jesli chodzi o ogladalnosc to nic konkretnego nie podales, ale chwalac sie duzymi (niby) liczbami podejzewasz ze to duze obciazenie wiec ze dwa server apache + load balancer + w zaleznosci od wymagać X serverow z baza danych ![]() ![]() Nie musisz tego traktować poważnie, nie podaleś nic konkretnego żeby podać ci zbliżone dane dotyczące serwerów. Więc jak podasz, ilość odsłon dzienna, maksymalne natężenie w ciągu godziny, z jakiej bazy korzystasz, na jakim serwerze to teraz działa. to dostaniesz wiecej informacji zapewne. -------------------- Warsztat: Linux: PHP, MySQL, Apache, NetBeans, C++, Qt-Creator
Użytkownik, słowo którego specjaliści IT używają, gdy chcą powiedzieć idiota Zarządzaj swoim budżetem domowym |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 30.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za odpowiedzi. Jestem ciemny w takich tematach dlatego nie podałem wszystkich informacji, ale szybko się uczę i następnym razem postaram się napisać więcej szczegółów. Jak będę potrzebował pomocy to przynajmniej wiem, że znajdą się osoby które mimo braku tylu informacji statają się pomóc. Dzięki
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 21.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ooo, jeżeli chcesz zainwestować w pożądny serwer, to obejrzyj sobie webcasta gościa/admina interii : http://www.techit.pl/. żeby utworzyć profesjonalny serwer najlepiej by było, abyś miał każde maszyny dedykowane(np apache na stronki-serwis, mysql'a na baze, storage na download), do tego dobre łącze, przynajmniej jednego admina zarządającego wszystkim. Troche sie ostatnimi czasy o tym naooglądałem/nasłuchałem. a jezeli chcesz stawiać pojedyńczą maszyne to: szybkie łacze, jakiś serwer najlepiej minimum 2-4 rdeniowy procek, dyski w odpowiednim raidzie(dla bezpieczeńtwa). można na takim czymś postawić apacha, pehapa i baze sql'a(wiem bo stawiałem
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 09:01 |