![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 111 Pomógł: 0 Dołączył: 24.04.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam następujący problem zainstalowałem na swoim serwerze w home.pl osCommerce 2.2 i wydaje się, że wszystko działa dobrze ale mam dwa problemy:
1) Po wejściu na stronę główną z linku www.nowoczesny-biznes.pl osCommerce wyrzuca następujący błąd na dole strony i ucina stopkę: Cytat Error! Unable to determine the page link! jednak jeżeli wpiszę link w postaci www.nowoczesny-biznes.pl/index.php wszystko jest dobrze. Znalazłem kilka odpowiedzi na ten problem ale żadna nie chce działać. Przykładowe rozwiązania jakie znalazłem: w pliku .htacces dodaj linijkę php_value register_long_arrays on Nie działa. W menu sklepu w zakładce my store funkcję "Use Search-Engine Safe URLs (still in development)" ustaw na false. nie działa w pliku php.info ustaw register globals na on - (i tak są włączone bo jak się instaluje sklep to bez tego nie pujdzie) nie działa Problem 2: wchodząc na stronę www.nowoczesny-biznes.pl/admin osCommerce nie chce hasła, wchodzi bez pytania o nic i wywala panel admina od tak... co jest? Z góry dziekuję za wszystkie pomocne sugestie Pozdrawiam ramze [EDIT] Poradziłem sobie z problemem pierwszym: W pliku includes/functions/html_output.php nalezy wyszukać:
i wywalić. Jak na razie wszystko działa poprawnie więc chyba nic się nie zchrzani Problem 2 nadal czeka na rozwiązanie Ten post edytował ramze 31.07.2008, 11:30:45 -------------------- CMG: CMG.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 0 Dołączył: 29.12.2005 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[edit] Przepraszam, czytałem na szybko i źle zrozumiałem problem.
Ten post edytował Kamil J. 31.07.2008, 13:34:47 -------------------- Workspace: Ubuntu 8.04, PDT.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 111 Pomógł: 0 Dołączył: 24.04.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
niestety nie pomogło
-------------------- CMG: CMG.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 291 Pomógł: 45 Dołączył: 21.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmień tytuł na coś bardziej dla oka, najlepiej zastąp go czymś w rodzaju "[osc] problem z konfiguracja, albo bląd działania na nazwa.pl
podaj adres to może coś uda się zdiagnozować, bo na razie podałeś fikcyjny link i co my mamy z tym zrobić? Szklana kulo dopomóż, nie da rady. |
|
|
![]()
|
|
Mówisz i masz
![]() -------------------- CMG: CMG.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.06.2025 - 17:41 |