![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 428 Pomógł: 2 Dołączył: 1.04.2007 Skąd: Pogorzelica Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam...
napisałem formularz rejestracyjny ale nie wiem jak zrobić obsługę błędu tak żeby jak ktoś nie wpisze np loginu to wyskoczy wpisz login ale dane wprowadzone do formularza zostaną i tylko poprawić będzie trzeba... bo odsyłałem dane do innego pliki i tam sprawdzałem ale to mi się dane resetowały... mój formularz.... plik reg.php
w innym pliku sprawdzałem login tak:
Proszę o pomoc pozdrawiam Ten post edytował krzychu0808 30.07.2008, 11:02:53 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 174 Pomógł: 4 Dołączył: 27.07.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mógł byś zastosować do tego sesje
i później sprawdzać czy dane są wpisane i je wyświetlać w formularzu |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 428 Pomógł: 2 Dołączył: 1.04.2007 Skąd: Pogorzelica Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
można jakiś przykładzik lub wplec w to co mam bo ja jestem początkujący mam duże braki
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 174 Pomógł: 4 Dołączył: 27.07.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na początku pliku
Kod session_start(); $_SESSION['username']=$_POST; ['username'] a później w formularzu możesz dać Kod <input type="text" name="username" value=<?=$_SESSION['username']?>"> lub też ze sprawdzaniem Kod if (isset($_SESSION['username'])) { echo '<input type="text" name="username" value=<?=$_SESSION['username']?>">'; } else { echo '<input type="text" name="username">' } podobnie dla reszty Ten post edytował piraciq 30.07.2008, 11:30:14 |
|
|
![]()
|
|
zrobiłem tak
i mam bład Parse error: syntax error, unexpected '[' in /home/aikon/domains/elaz.eu/public_html/james/reg.php on line 23(w kodzie 4 linijka) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 875 Pomógł: 122 Dołączył: 2.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I co...? nie widzisz co tam jest źle...?
![]() piraciq źle ci napisał ale to nie jest powód żeby bezmyślnie kopiować... :/ Ten post edytował nowotny 30.07.2008, 11:56:13 |
|
|
![]()
|
|
jestem początkujący nie wiem czy można wpisać same [xxx] czy nie.. wybaczcie.. nakierujcie mnie co źle jest napisane
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 492 Pomógł: 33 Dołączył: 16.08.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Żal roku. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
zrobiłem tak jak napisał Hazel
ale mam błąd: Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/aikon/domains/elaz.eu/public_html/james/reg.php:3) in /home/aikon/domains/elaz.eu/public_html/james/reg.php on line 21(2 linijka) Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/aikon/domains/elaz.eu/public_html/james/reg.php:3) in /home/aikon/domains/elaz.eu/public_html/james/reg.php on line 21(2 linijka) Ten post edytował krzychu0808 30.07.2008, 12:16:45 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 492 Pomógł: 33 Dołączył: 16.08.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wpisz błąd w google i zobaczysz, o co chodzi. Na forum było to poruszane dosłownie setki tysięcy razy. Przed session_start() nie może być outputa.
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
dzięki ale nadal nie zrobiłem obsługi błędu w jeden pliku próbowałem zorbić tak:
plik reg.php
ale pisze na dole pod formularzem cały czas wpisz login a gdy wpisze i kliknę to wyświetla pod formularzem "zarejestrowano użytkownika" a chce żeby jak włączę formularz nie pisało "wpisz login" tylko nic a jak nie wpiszę kliknę dodaj to ma się wyświetlić wpisz login a jak będzie login i kliknę dodaj to ma zniknąć formularz i się wyświetlić Dodano użytkownika.... nie mam wiedzy jak to zrobić Ten post edytował krzychu0808 30.07.2008, 14:51:49 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 16:28 |