![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 1 Dołączył: 24.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
na wersji 1.1 sf_sandbox chcę zainstalować np plugina http://trac.symfony-project.org/wiki/sfPro...tBehaviorPlugin, wiem że pracuje on dobrze na wersji 1.0, przy próbie instalacji na wer. 1.1
wyskakuje bład, czy da sie instalować na wer 1.1 pluginy co pracuja na wersji 1.0 ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Raczej nie zainstalujesz, ale nie wiem. Wydaje mi się, że ze względu na nowego managera może to się nie udać.
Dostajesz jakiś błąd? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 415 Pomógł: 117 Dołączył: 7.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wydaje mi się, że w konfiguracji Symfony jest gdzieś opcja włączająca kompatybilność ze wcześniejszymi pluginami.
Symfony nie używam, ale widziałem (chyba na GoldenLine w grupie PHP) taką poradę. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 3 Dołączył: 21.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hm ja wiem tylko jak wlaczyc kompatybilnosc z wczesniejsza wersja symfony
Kod compat_10: on wydaje mi sie ze poki nie wszystkie pluginy zostaly przystosowane do nowej wersji, dobrym rozwiazaniem jest sciaganie pluginu i reczna instalacja ... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 1 Dołączył: 24.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie zawsze to jest mozliwe, np. sfCssTabsPlugin mimo recznego sciagniecia, rozpakowania w Plugins, i ustawienia opcji compat_10:on w settiings.yml aplikacji nie pracuje poprawnie, jest wiele innych tez pluginow, które tez nie pracują poprawnie w 1.1, chyba trzeba jeszcze tworzyc aplikacje w wer 1.0 jesli sie korzystalo z wielu pluginow ktore pracowaly w tej wersji
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.06.2025 - 04:02 |