|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 195 Pomógł: 0 Dołączył: 29.04.2007 Ostrzeżenie: (0%)
|
Zaczalem prace z Zend Framework. Mam strukture katalogów:
/application /controllers /models /views /filters /helpers /scripts /library /public /images /scripts /styles w /public/styles stworzylem sobie plik site.css, ktory dołączyłem w /application/views/scripts/header.phtml za pomoca Kod <link rel="stylesheet" type="text/css" media="screen" href="<?php echo $this->baseUrl;?>/public/styles/site.css" /> w IndexController.php mam Kod $this->view->baseUrl = $this->_request->getBaseUrl(); Wszystko działa style dobrze wyświetla, chciałem więc w ten sam sposób dołączyć skrypt JavaScript w /public/scripts stworzyłem plik menu.js i dołączyłem do /application/views/scripts/header.phtml za pomoca Kod <script type="text/javascript" src="<?php echo $this->baseUrl;?>/public/scripts/menu.js"></script> Jednak nie działa wyświetla mi treść skryptu na stronie ale nie reaguje na działania myskzi, może trzeba załadować jakaś pomoc do JS ? |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza |
Popełniasz jeden zasadniczy błąd nie do końca rozumiejąc ideę takiego rozkładu katalogów. Wszystkie elementy dostępne z poziomu przeglądarki powinny być umeiszczone w katalogu "public" czyli tworzysz w nim katalog "css", "js", "img". Do nich wrzucasz co potrzeba (style, pliki JavaScript, obrazki) natomiast później odwołujesz się do nich poprzez:
Zwróć uwagę, że ścieżka rozpoczyna się od /. Analogicznie wczytujesz JS (/js/skrypt.js) oraz grafiki (/img/obrazek.png). I na koniec ważna kwestia: DOCUMENT_ROOT powinien być ustawiony na katalog "public" - bez tej konfiguracji ani style, ani js, ani grafiki Ci się nie wyświetlą. Ten post edytował phpion 29.07.2008, 13:57:27 |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 19.12.2025 - 18:43 |