![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 26.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisałem takie coś:
Kod <?php $tasks_filter=mysql_query(" SELECT task_id, task_name, task_duration, task_duration_type, task_project FROM tasks WHERE task_end_date >= '".$start_date->format( FMT_DATETIME_MYSQL )."' AND task_end_date <= '".$end_date->format( FMT_DATETIME_MYSQL )."' AND task_id IN (SELECT task_id FROM user_tasks WHERE user_id=$log_userfilter) ") or die(mysql_error()."blad1"); while($r = mysql_fetch_array($tasks_filter)) $tab1[]=$r; ?> <table cellspacing="1" cellpadding="4" border="0" class="tbl"> <?php for ($x = 0; $x <count($tab2); $x++) { echo "<tr>"; echo "<td>".$tab1[$x]['task_name']."</td>"; echo "<td>".$tab1[$x]['task_duration']."</td>"; echo "</tr>"; } ?> </table> i w tabeli nic się nie pojawia. Ktoś m apomysł co jest nie tak? Polecenie mysql_num_rows($tasks_filter) zwraca wartość większą od zera, czyli zapytanie jest raczej poprawne Ten post edytował sz4rlej 29.07.2008, 11:36:27 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wrzucasz do tab1 a count robisz z tab2
-------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 26.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzięki
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 012 Pomógł: 109 Dołączył: 26.09.2003 Skąd: nexis.pl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czym są tak właściwie obiekty start_date i end_date? Ponadto upewni się, że zmienna log_userfilter istnieje.
Ten post edytował nexis 29.07.2008, 08:50:11 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
tamten błąd już pokonany, teraz mam kolejną przeszkodę:
linijka echo $tasklogs[$j]."<br/>"; nie wyrzuca żadnych wartości, mimo, że za pomocą mysql query browser sprawdziłem zapytanie i daje ono prawidłowe rezultaty (czyli konkretne liczby a nie NULL) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 326 Pomógł: 121 Dołączył: 23.07.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
blad w linjce 6. count() zlicza elementy tablicy a nie wyniki z mysql: powinno byc
Ten post edytował ddiceman 29.07.2008, 12:59:52 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
musisz podać nazwę kolumny z której chcesz dane wyświetlić Ten post edytował skowron-line 29.07.2008, 13:00:10 -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
żadna z waszych rad nie podziałała. problem leży chyba w tym, że strona nawet nie wchodzi do pętli
problem nie zmienił się, gdy pętlę for zastąpiłem pętlą while (zgodnie z php manual)
nawet nie wchodzi mi do petli while ![]() Ten post edytował sz4rlej 29.07.2008, 13:32:33 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 326 Pomógł: 121 Dołączył: 23.07.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wpisz przed
i zobacz jaki dostaniesz komunikat albo w calosci (IMHO powinno dzialac w zupelnosci):
Ten post edytował ddiceman 29.07.2008, 13:39:42 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 5 Dołączył: 6.02.2004 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możliwe, że już na samym początku jest bug, sprawdź czy tab nie jest pusta i wykonuje się ta pętla.
Ten post edytował PUPI 29.07.2008, 13:43:08 -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
problem rozwiązany, po prostu zdarzyło się tak, że pierwsze wiersze w bazie danych były puste, a dopiero kolejne zawieraly to, czego potrzebuję. Musiałem użyć innego sposobu aby posumować kolumny i się udału dzięki SUM
![]() dzięki wszystkim za pomoc ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.06.2025 - 03:56 |