![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 27.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zacząłem używać pakietów z repozytorium PEAR i mi się spodobały, ale trafiłem na problem - obiekt Config nie odczytuje polskich liter z plików XML...
Zapisywanie wartości do pliku XML:
Powyższa metoda poprawnie zapisuje plik XML a w nim poprawnie zapisuje polskie literki (wszystko mam w kodowaniu UTF-8, stronę też). Poprawność liter sprawdziłem otwierając plik w edytorze Kate z ustawionym kodowaniem na UTF-8 i jest dobrze! Odczytywanie konfiguracji wartości z pliku XML:
Po wczytaniu zawartości z pliku pakiet Config niestety gubi polskie litery (mimo, że sam je poprawnie zapisał do pliku) i wyświetla znaki zapytania. Ma ktoś jakiś pomysł, żeby to ominąć ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
To subforum służy do dyskusji o programowaniu obiektowym, a nie o problemach z polskimi znaczkami.
Przenoszę na Gotowe rozwiązania -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 27.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz przenieść, ja szukam pomocy, a z tego co wiem to PEAR jest jak najbardziej programowaniem obiektowym... chociaż jest też rozwiązaniem gotowym
![]() Ten post edytował szparag33 27.07.2008, 19:58:00 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.06.2025 - 07:35 |