![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 215 Pomógł: 0 Dołączył: 13.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Plik config.php
Kod <?php $polaczenie = mysql_connect('localhost', 'root', 'krasnal') or die("Brak poł±czenia: " . mysql_error()); $baza = mysql_select_db('priv',$polaczenie) or exit("Nie wybrano bazy, bł±d: " . mysql_error()); ?> dodaj_film.php Kod <form action="dodaje_film.php" method="post"> Nazwa filmu: <input name="nazwa" size="50" /> <br> Gatunek: <input name="gatunek" size="50" /> <br> Ocena: <input name="ocena" size="50" /> <br> Więcej info: <input name="info" size="50" /> <br> <input type="submit" name="wprowadz" value="Dodaj" /> <input type="reset" value="Resetuj" /> </form> * Kod HTML, ale wyżej jest kod php, który odpowiada, za to żeby tylko Użytkownicy Zarejestrowani, mieli dostęp. Po kodzie html, jeszcze pada tylko wyrażenie:
Nic więcej. dodaje_film.php
i błąd: Kod Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE, expecting '(' in c:\usr\krasnal\www\admin\priv\dodaje_film.php on line 4 Błąd niby w ( ale nawet jak go usune, to i tak ten sam komunikat. : X |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 850 Pomógł: 120 Dołączył: 15.02.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
ojej
zobacz ta linie
brak klamry " ) " dla --- > mysql_query(
Powód edycji: poprawiłem bbCode (ociu)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 085 Pomógł: 231 Dołączył: 12.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://pl2.php.net/isset
I zobacz sobie jak się używa funkcji (czy tam elementu składni ^^) isset. A dokładniej zwróć uwagę na nawiasy ![]() Ten post edytował Shili 27.07.2008, 19:12:06 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 215 Pomógł: 0 Dołączył: 13.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W końcu Przedszkole
![]() W którym miejscu czyli mam dodać ")" |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 850 Pomógł: 120 Dołączył: 15.02.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
yhhhhhhhhhy
masz
a tak mysql_query ("INSERT INTO `filmy ` ( `id` , `nazwa` , `gatunek` , `ocena` , `info`) VALUES ('', '$nazwa', '$gatunek', '$ocena', '$info') "); Ten post edytował Lion_87 27.07.2008, 19:33:33 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 875 Pomógł: 122 Dołączył: 2.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A średniki to kto zjadł...? o_O |
|
|
![]()
|
|
Dziękuje za pomoc. Chodź mam problem z pustymi polami.
Gdy wejde od razu do dodaje_film.php i sprawdzam rekordy w filmy.php (które mam dodane w bazie) pokazuje mi puste rekordy. Ponieważ wszedłem w dodaje_filmy.php i dodało puste pole. Problem jest coś w funkcją else, Kod Parse error: syntax error, unexpected T_ELSE in c:\usr\krasnal\www\admin\priv\dodaje_film.php on line 18 I jak usune
To wtedy dodaje puste rekordy, a jak zostawie to błąd się pokazuje. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
1) Dzięki, wszystko działa, tylko nadal jest możliwośc wysłania pustego rekordu.
2) Stworzyłem skrypt, która ma za zadanie usuwać filmy. Wszystko działa jak należy, ale coś ID się wali :/ Odsyłacz do usuwania: Funkcja
Jak pierwszy raz dodałem rekordy do tabeli, to wiadome miały ID: 1,2,3,4. Ale później je usunąłem. Teraz na nowo dodaje nowe rekordy, i podpisuje je o ID: 5,6,7 zamiast od poczatku 1,2,3 Rekord `id` z filmy: id int(11) Nie auto_increment |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 875 Pomógł: 122 Dołączył: 2.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1) Dzięki, wszystko działa, tylko nadal jest możliwośc wysłania pustego rekordu. No to dodaj sprawdzcza czy pola nie są puste... :/ Jak pierwszy raz dodałem rekordy do tabeli, to wiadome miały ID: 1,2,3,4. Ale później je usunąłem. Teraz na nowo dodaje nowe rekordy, i podpisuje je o ID: 5,6,7 zamiast od poczatku 1,2,3 Tak działają bazy danych... jest to zabezpieczenie przed nieumyślnym skasowaniem innych danych niż byśmy chcieli... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 07:12 |