![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 2 Dołączył: 20.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
Mam problem z mod rewrite.
Problem wystepuje w tych dwoch linijkach.: 1. RewriteRule ^([a-zA-Z]+)/([a-zA-Z]+)/([0-9]+)/$ index.php?page=$1&action=$2&sc_id=$3 [L] 2. RewriteRule ^([a-zA-Z]+)/([a-zA-Z]+)/([0-9]+)/$ index.php?page=$1&action=$2&p_id=$3 [L] Jak widac roznia sie ostatnim parametrem (sc_id - id kategorii, p_id - id produktu). W obecnej konfiguracji dziala tylko 1 opcja tzn, wyswietla sie lista produktow z kategori, natomiast nie wyswietlaja sie juz informacje od konkretnym produkcie (regula 2). Sprawdzalem GET'a i przekazywane jest sc_id zamiast p_id. Gdy umieszcze reguly odwrotnie to nie dziala wyswietlanie produktow z kategori a dziala wyswietlanie informacji o produkcie. ![]() problem rozwiazany. Ten post edytował prohol 27.07.2008, 18:28:59 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przecież te regułki są identyczne ( ^([a-zA-Z]+)/([a-zA-Z]+)/([0-9]+)/$ ), więc skąd serwer ma wiedzieć czy chcesz wyświetlić listę produktów czy informacje o produkcje?
-------------------- "Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 2 Dołączył: 20.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No wlasnie....Za dlugo siedzialem przy kompie i mi sie lekko mozg zlasowal. Juz poprawione i zrobione.dzieki.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 22:53 |