![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 5.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam stronke na ktorej umiescilem 3 divy gora, menu i strona glowna brakuje mi jeszcze stopki i nie wiem jak ja umiesci tak zeby byla zawsze na dole strona ma uklad mniej wiecej taki:
Problem jest taki ze zarowno strona glowna jak i menu moga byc raz krotrze raz dluzsze w zaleznosci od podstrony a ja chcialbym miec stopke zawsze na samym dole pod wszystkim innym. Czy jest to wogule mozliwe? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 191 Pomógł: 1 Dołączył: 21.03.2007 Ostrzeżenie: (60%) ![]() ![]() |
Tak dopisz jeszcze jednego diva ze stopką rozumiem że menu ma być nad stroną główną a nie obok ? no i masz jeden mały bląd
<div style="position:absolute;top:200px;lefy:100px;"> jak nie jest całkiem na dole to zamiast top daj bottom i pobaw się w procenty height Ten post edytował Wieczny 27.07.2008, 17:31:26 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 085 Pomógł: 231 Dołączył: 12.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To nie rób tego na pozycjonowaniu absolutnym. Ono nie jest do tego typu rozwiązań.
Proponuję coś w stylu:
@up Wieczny, jeśli zrobisz mi stopkę dopisując do podanego kodu takiego diva (stopkę, która jest na dole bez względu na to ile treści zawierają menu czy strona główna) to będziesz dobry ^^ Bez js-a oczywiście ![]() Ten post edytował Shili 27.07.2008, 17:32:03 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 5.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobilem tak jak mowiles Shili i niby wszystko ok jednak na niektorych podstronach mam wewnatrz glownego diva ine divy dokladnie 9 ulazonych w 3 kolumnach w 3 wierszach position: absolute. Jezli otwieram jedna z tych podstron to mi sie wszytsko rozjezdza
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 085 Pomógł: 231 Dołączył: 12.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bardzo prawdopodobne, że wystarczy jak usuniesz position: absolute i te wszystkie topy oraz lefty.
Zapoznaj się zamiast tego z float i z clear - wyjdzie na lepsze. Jeśli chodzi o tabelki - to broń Boże ![]() ps. Kobietą jestem ![]() |
|
|
![]()
|
|
Ech troche to tralo ale usunolem wszystkie "position:absolute" i jakims cudem (po drobnych poprawkach oczywisci) trzyma sie wszystko
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 67 Pomógł: 12 Dołączył: 20.01.2008 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To oposc ta stopke marginesami:
lub za pomoca pozycjonowania relatywnego:
Najlepiej to pierwsze rozwiązanie, ale jeśli jakoś nie podziała, to możesz drugim Pozdrawiam Inti |
|
|
![]()
|
|
Element z clear:both nie może przyjmować marginesów: dolnego i górnego.
Jeśli chcesz ją opuścić daj divowi menu i strona główna margines dolny (margin-bottom: 10px) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 5.07.2025 - 23:04 |