![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 12.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Uczę się korzystać z bazy...
Mój pierwszy test:
Odpalone w phpmyadmin wpisuje do bazy 4 rekordy. Tak ma być. Wklejam to do skryptu PHP...
Do tablicy nie wpisuje się nic. ![]() Daje się wyswietlić prawidłowo liczbę rekordów wpisanych do tablicy w phpmyadmin, czyli podłączenie do bazy gra. Gapię się w to i gapię... Gdzie jest błąd?? Heeeelp! -------------------- Organizowanie chaosu kończy się chaosem organizacji.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 234 Pomógł: 5 Dołączył: 26.01.2008 Skąd: Lutcza Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
-------------------- POMOGŁEM ? Wciśnij "Pomógł" , dzięki !
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 12.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety, to działa tak samo, czyli nie działa.
![]() Czy nazwa tablicy jest z apostrofami czy bez, select działa. A to nie. Zmienna $sql jest mi potrzebna, bo ja ten tekst inserta generuję w pętli. Wkleiłam tu efekt wynikowy ale po wpisaniu bezpośrednio też nic się nie zmienia. I tu jest dobrze, że tak samo nie działa, bo nie powinno to robić żadnej różnicy. Ten post edytował neptus 27.07.2008, 15:48:02 -------------------- Organizowanie chaosu kończy się chaosem organizacji.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 239 Pomógł: 27 Dołączył: 13.07.2005 Skąd: Jarocin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Neptus a wystarczy przeczytac.
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/insert.html @Zmorcia nic nowego nie wymyślił(es/aś) zamiast $sql podstawił(eś/aś) zapytanie -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Nie pisze tam nic więcej, niż w polskich źródłach. Nadal nic nie wiem.
-------------------- Organizowanie chaosu kończy się chaosem organizacji.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 085 Pomógł: 231 Dołączył: 12.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dodatkowo taki mały "trick" - warto używać przy problemach z bazą danych.
@down Pomogłaś ^^ Przycisk pomógł jest pod treścią postu po lewej stronie ![]() Pozdrawiam ![]() Ten post edytował Shili 27.07.2008, 17:02:53 |
|
|
![]()
|
|
Shili, nie widzę, jak Ci mam dać "pomógł"?? Bardzo mi pomogłaś.
Tego "die" nie doczytałam jeszcze, a to jest strzał w dziesiątkę! Przede wszystkim znalazłam tabun kardynalnych błędów Zmorki, którymi mi zepsuła skrypt. ![]() Mój insert był ogólnie poprawny. Nie umiał trafić do tablicy. Chociaż jest uprzednio
a baza jest tylko jedna, drań domaga się wywołania inserta w formie
Po dopisaniu członu 'nazwa_bazy'. wszystko działa, jak w bajce. ![]() Wielkie dzięki! <kwiaty><szampan><2 piwa><sznurek praciorków> - Już znalazłam przycisk i użyłam! ![]() Ten post edytował neptus 27.07.2008, 17:11:23 -------------------- Organizowanie chaosu kończy się chaosem organizacji.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 06:54 |