![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 21.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oto mój skrypt tworzenia miniaturek do grafiki, która jest dodawana na mój portal. Lecz mam poroblem z nim, ponieważ skrypt nie wiem czemu nie chce robić miniaturek np. gdy rozszerzenie jest np. JPG, GIF. Do rozszerzeń jpg i gif(pisane małymi) robi miniaturki. Czy ktoś mógłby mi pokazać w którym miejscu jest błąd.
Z góry dziękuję.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 67 Pomógł: 12 Dołączył: 20.01.2008 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po prostu PHP rozróżnia wielkość liter i napisa JPG to nie to samo co jpg
Wystarczy by po ustaleniu rozszerzenia pliku, zamienić wszystkie duże litery na małe za pomocą funkcji strtolower - link do manual Wtedy obojętnie jaka by nie była wartść rozszerzenia - pisana z dużej, czy małej to sotatecznie pasować będzie do wartości sprawdzanych przez ciebie Pozdrawiam Inti Ten post edytował Inti 27.07.2008, 10:08:10 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 21.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po prostu PHP rozróżnia wielkość liter i napisa JPG to nie to samo co jpg Wystarczy by po ustaleniu rozszerzenia pliku, zamienić wszystkie duże litery na małe za pomocą funkcji strtolower - link do manual Wtedy obojętnie jaka by nie była wartść rozszerzenia - pisana z dużej, czy małej to sotatecznie pasować będzie do wartości sprawdzanych przez ciebie Pozdrawiam Inti dzięki ! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 02:58 |