![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 201 Pomógł: 0 Dołączył: 1.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Chciałbym zrobić coś takiego w js, żeby funkcja wykonywała się dopiero po 3 sekundach od wywołania,a le nie mam zielonego pojęcia, jak coś takiego osiągnąć, naturalnie jeśli to możliwe. Mam na stronie link, po najechaniu na którego wyświetla mi się zawartość diva i teraz próbuje zrobić, tak, żeby zawartość diva znikała po 3 sekundach od momentu, w którym link przestaje być aktywny. mam coś takiego: a teraz funkcja zawartosc()
Proszę o jakieś wskazówki, jak coś takiego zrobić, żeby przy onmoueout wykonanie funkcji zawartosc('hide) nastąpiło dopiero po 3 sekundach. Pozdrawiam. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 15 Dołączył: 10.12.2007 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest w JS funkcja setTimeout ( no i jeszcze np. clearTimeout).
Ogólnie w google dobrze jest to przedstawione, ale nie mam fazy na swoją robotę, to napiszę tobie coś ![]() Ale sprawdź jeszcze, bo sam nie sprawdzałem działania tego kodu. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 201 Pomógł: 0 Dołączył: 1.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
niestety nie działa, pokazuje się, ale potem nie chce się już ukryć
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 15 Dołączył: 10.12.2007 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To dodaj jeszcze przed deklaracją funkcji (albo gdziekolwiek indziej w kodzie js) linijkę:
var tim; U mnie zadziałało, wcześniej się sadziło do niezainicjowanej zmiennej. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 04:01 |