![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 1 Dołączył: 20.03.2006 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poraz pierwszy robie szablon strony za pomoca css'a (div'ami) i mam drobny problem zwiazany z roznymi rozdzielczosciami.. jezeli zrobie 'kod' dla 1024/768:
a układ: to jest wmiare ale dla tej podanej rozdzielczosci... natomiast gdy bierzemy inna - z wieksza szerokoscia... robia sie dziury, teoretyczne rozwiazanie problemu to zrobienie zeby wszystko 'trzymalo sie qpy' i zostalo w jakis sposob wyposrodkowane, tylko jak to zrobic? -------------------- Filmy -> Twoja strefa filmu
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 1 Dołączył: 19.04.2004 Skąd: Bytom Odrz. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
stary, nie mozesz sobie wszystkiego dać sztywno a stopki 100% bo to lipa wygląda, albo decydujesz się wszystko na procenty (katorga żeby wszystko dopasować jak dla mnie, ale może masz talent
![]() nie wiem po co dałeś divowi informacje float right, jeśli powyliczyasz wszystkie divy żeby miały razem width:7 80px (tyle co cały układ), daj informacją float left, width: 80px; (tyle tam brakowało). co do wypośrodkowania obejmujesz wszystko jednym divem (przykładowo div body) i dajesz mu width: 780px; i margin: 0 auto; kody: css (doklej body, zmien informacje): Kod #body {
width: 780px; margin: 0 auto; } #INFORMACJE { width: 80px; float: left; overflow: hidden; background-color: #000000; } Ten post edytował TroYan 27.07.2008, 01:35:28 -------------------- zmoderowano - waga i rozmiar
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 1 Dołączył: 20.03.2006 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok, troche przemyslalem i zrobilem to faktycznie wszystko %, czasem trzeba zrobic mala przerwe a potem wszystko staje sie oczywiste:)
-------------------- Filmy -> Twoja strefa filmu
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 875 Pomógł: 230 Dołączył: 20.03.2005 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ciekawe rzeczy o centrowaniu dowiesz się tutaj i o innych rzeczach z użyciem CSS.
http://perfectionorvanity.com/2006/04/19/w...trowaniu-w-css/ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 08:25 |