![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 0 Dołączył: 14.09.2006 Skąd: (War)(Saw) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam problem i potrzebuje pomocy badz pomyslu jak rozwiazac taka rzecz: Normalnie mam swoja strone i poprzez submit wysylam postem dane ze swojego formularza do innego na innej stronie. Wszystko dziala oprocz pewnych pól ktore maja w kodzie zrodlowym na tamtej stronie wyl. manualne wpisywanie: <input type="hidden" name="enterManualy" value="N"> Kiedy wysylam postem value="Y" to faktycznie pole sa odblokowane ale dane ktore mialy przejsc na te pola to nie przeszly ![]() Cholernie mi zalezy zeby dalo sie tam przeslac dane, gdyby optymalnie Manual byl ustawiony na "Y" to nie bylo by problemu. prosze o rade Ten post edytował usb 26.07.2008, 11:12:50 -------------------- Fajny sennik, sam zobacz sennik. Prowadzisz firmę, w której masz wielu pracowników? Harmonogram Czasu Pracy - Wejdź i przejmij kontrolę nad czasem pracy.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 875 Pomógł: 122 Dołączył: 2.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nikt ci tu nie pomoże bo nie wiadomo o czym ty w ogóle mówisz... daj jakiś kod...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
jak to nie wiadomo... o jakims formularzu
btw popraw tytul tematu na odpowiedni inaczej to zamkne |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 0 Dołączył: 14.09.2006 Skąd: (War)(Saw) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na mojej stronie mam:
Kod jest prosty bo przesyla na inna strone login do pola logowania. Natomiast na tamtej stronie to pole ma standartowo ustawione: <input type="hidden" name="enterManualy" value="N"> Czyli wylacza manualne wprowadzenie przez chyba javescipt. W poscie wysylam: <input type="hidden" name="enterManualy" value="Y"> Teraz mam mozliwosc wprowadzenia danych do pola ALE dane do pola login sie nie przesylaja. W praktyce jesli mozna byloby wyslac dwa posty pod rzad to pierwszy by wlaczal Manualne wprowadzenie tak aby odblokowac pole a drugi poprostu by normalnie przeslal dane do pola login. Mam nadzieje ze jasno napisalem. pozdrawiam -------------------- Fajny sennik, sam zobacz sennik. Prowadzisz firmę, w której masz wielu pracowników? Harmonogram Czasu Pracy - Wejdź i przejmij kontrolę nad czasem pracy.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 085 Pomógł: 231 Dołączył: 12.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż jeszcze jak przetwarzasz te dane. To najważniejsza część Twojego kodu wbrew pozorom.
|
|
|
![]()
|
|
to w sumie caly kod co podalem..
Probowalem tez zmienic adres z mysla ze GET zrobi pierwszy to przed postem : i niestety to samo.. Pole login odblokowane ale niestety puste nie ma zadnych pomyslow? -------------------- Fajny sennik, sam zobacz sennik. Prowadzisz firmę, w której masz wielu pracowników? Harmonogram Czasu Pracy - Wejdź i przejmij kontrolę nad czasem pracy.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 085 Pomógł: 231 Dołączył: 12.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Ten powyzszy kod przesyla 2 informacje z mojej strony na obcą strone. Login oraz enterManualy, który ustawiony na Y odblokowuje wpisywanie reczne do pola login. Gdyby tego nie bylo to wstawienie wartosci login do pola byloby proste. Jest mozliwoc wyslania dwóch żądań POST jeden po drugim? Najpierw wysylam to:
a potem login do pola:
Wyslanie tych dwoch wartosci nie odnosi pelnego sukcesu bo NIE przesylane sa dane o loginie poniewaz na tamtej stronie jest domyslnie ustawione "entermanualy" na N. Wiec najpierw wysylam Entermanualy=Y a pozniej login="costam"; powtarzam wysylanie tych dwoch wartosci jednym POSTEM konczy sie tylko odblokowaniem pola.[ustawieniem EnterManualy na Y] Ten post edytował usb 26.07.2008, 16:40:23 -------------------- Fajny sennik, sam zobacz sennik. Prowadzisz firmę, w której masz wielu pracowników? Harmonogram Czasu Pracy - Wejdź i przejmij kontrolę nad czasem pracy.
|
|
|
![]()
|
|
Wysyłając formularz dostajesz tablicę asocjacyjną, gdzie kolejne klucze są kolejnymi nazwami atrybutów name formularza. Problem pojawia się tylko jeśli używasz atrybutu disabled, który radziłabym zmienić wtedy na inny z atrybutów - readonly.
Dalej jednak nie podałeś pełnego kodu, nijak tu nie widzę nic z php. Nie widzę kodu, który odblokowuje formularz. I szczerze powiedziawszy od początku nie chce mi się tego robić, także jak się podzielisz wreszcie swoim kodem z chęcią zobaczę co tam może być nie tak. |
|
|
![]()
|
|
To jest caly kod po mojej stronie. Mam tylko takie pytanie czy mozna wyslac 2 POSTY pod rzad z zachowaniem pierwszego na obcą stronę? -------------------- Fajny sennik, sam zobacz sennik. Prowadzisz firmę, w której masz wielu pracowników? Harmonogram Czasu Pracy - Wejdź i przejmij kontrolę nad czasem pracy.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 875 Pomógł: 122 Dołączył: 2.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A możesz podać adres tej tajemnej "obcej" strony...? najlepiej byłoby przeanalizować zawartość POST jaką ona wysyła i do jakiego skryptu... potem za pomocą curla spreparować taką zawartość i wysłać do tamtego skryptu... Inaczej możemy sobie kombinować ile wlezie...
|
|
|
![]()
|
|
nie wiem czy curl tu cos pomoze...strona wymaga logowania i jest szyfrowana SSL
![]() Postem tak pieknie wszystkie pola wypelnilem oprocz najwazniejszych ktore sa cholera zablokowane przez javescript. Szczerze nie mam sily juz z tym sie meczyc. Mozna zamknac temat. Pozdrawiam -------------------- Fajny sennik, sam zobacz sennik. Prowadzisz firmę, w której masz wielu pracowników? Harmonogram Czasu Pracy - Wejdź i przejmij kontrolę nad czasem pracy.
|
|
|
![]()
|
|
No jeśli tak to tym bardziej tylko curl tu może coś działać... wielokrotnie logowałem się z automatu do takich stron... nawet raz z ssl...
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 10:43 |