![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 32 Dołączył: 14.04.2008 Skąd: Lenkowski.net Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, chciałbym się dowiedzieć czy możliwe jest uzyskanie informacji w prosty sposób (np. bez wyciągania na jakiej stronie ostatnio był user) czy użytkownik do przejścia na stronę nie użył przycisku wstecz (w przeglądarce (history.back)). Macie może jakieś pomysły? Chcę żeby działo się to jak najszybciej.
-------------------- Wpadaj na mój kanał o PHP. Dużo mięsa 🥩!
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 875 Pomógł: 122 Dołączył: 2.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wydaje mi się żeby to było możliwe... Z resztą, nic ci to raczej nie da bo porządne przeglądarki w 90% przypadków i tak pobierają taką stronę z keszu...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 32 Dołączył: 14.04.2008 Skąd: Lenkowski.net Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wystarczy wysłać do nagłówka http odpowiedni komunikat i "Keszu" już nie ma
![]() Ten post edytował MWL 25.07.2008, 19:09:58 -------------------- Wpadaj na mój kanał o PHP. Dużo mięsa 🥩!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 875 Pomógł: 122 Dołączył: 2.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No... spróbuj tak z Operą... mi się nie udało... chociaż z drugiej strony nie próbowałem aż tak bardzo...
![]() |
|
|
![]()
|
|
No... ja nie próbowałem z operą, wiem natomiast że mechanizm taki ma onet. Musi to jakoś działać no nie?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 012 Pomógł: 109 Dołączył: 26.09.2003 Skąd: nexis.pl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Do wszystkich linków doklejaj unikalny kod jednokrotnego użytku oraz wymuszaj odświeżanie strony (tzn. brak cache). Następnie wystarczy sprawdzać dane kody i będziesz wiedział, że użył przycisku "wstecz" bądź "odśwież".
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
może to i nie najgorszy pomysł, ale nie chciał bym żeby w każdym linku w get był identyfikator...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 06:46 |